Všetky články

  • Obrázok Rodiť za hranice chodí stále viac žien

    Rodiť za hranice chodí stále viac žien

    Priviesť dieťa na svet v zahraničí sa rozhodne každoročne viac a viac žien. Potvrdzujú to štatistiky zdravotných poisťovní.

  • Obrázok Prečo ženy neľutujú peniaze za pôrod v zahraničí

    Prečo ženy neľutujú peniaze za pôrod v zahraničí

    Máte krátko pred pôrodom a zvažujete, kde priviesť dieťa na svet? Ak máte predstavu, ako by ste chceli rodiť, väčšiu šancu, že vám to umožnia, máte v pôrodniciach za hranicami – v Rakúsku alebo aj vo vybraných zariadeniach v Česku. Ak sa zasa chcete vyhnúť papierovačkám a ušetriť na poplatkoch, zostaňte doma.

  • Obrázok Materské je čoraz vyššie, prekročilo 630 eur

    Materské je čoraz vyššie, prekročilo 630 eur

    Ženy na materskej dovolenke dostávajú od štátu čoraz viac peňazí. Výrazne vzrástlo najmä materské, ktoré dostávajú matky zo Sociálnej poisťovne počas prvých 34 týždňov. Hore šiel aj rodičovský príspevok, ten však v tomto roku viac menej symbolicky.

  • Obrázok Vitajte na stránke ahojmama.sk

    Vitajte na stránke ahojmama.sk

    Milé čitateľky a čitatelia, Pravda pre vás pripravila túto novú internetovú stránku, ktorú si práve prezeráte.

  • Obrázok Angličtina či iný jazyk? Školy dostanú od budúceho roka na výber

    Angličtina či iný jazyk? Školy dostanú od budúceho roka na výber

    Angličtina na základných školách by od budúceho školského roka nemala byť povinná. Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) chce dať totiž školám na výber, aby sami rozhodli, aký svetový jazyk svojim žiakom ponúknu.

  • Obrázok Škola doma dáva deťom slobodu

    Škola doma dáva deťom slobodu

    Najznámejšou domácou žiačkou je od tohtoročných olympijských hier v Pchongjangu česká snowboardistka a zjazdárka Ester Ledecká. Jej rodičia patria u našich susedov v tejto oblasti medzi priekopníkov, a doteraz na domáce vzdelávanie nedávajú dopustiť.

  • Obrázok Autistov pribúda, stále sa však nevie, prečo

    Autistov pribúda, stále sa však nevie, prečo

    Autistov je medzi nami čoraz viac. Kým pred 43 rokmi pripadla diagnóza poruchy autistického spektra na jedno z päťtisíc detí, v roku 2012 to trpelo postihnutím už jedno dieťa z 59 v Spojených štátoch, a v Európe jedno zo sto.

Ďalšie naše weby