Možnosti štúdia v zahraničí priblíži víkendový veľtrh škôl

SITA, 9. novembra 2018 o 10:06

Študenti, ktorí by radi študovať v zahraničí, môžu o možnostiach získať lepší prehľad tento víkend. V Bratislave a v Košiciach bude totiž StudyFest – veľtrh zahraničných vysokých a stredných škôl.

Na štúdium v zahraničí sa väčšinou prijímačky nerobia, stačí splniť prospechové podmienky univerzity.

Foto: shutterstock.com

Predstaví sa tam trinásť univerzít a stredných škôl z Veľkej Británie, Holandska, Dánska, Fínska a Kanady. V sobotu sa s podmienkami a samotnými školami bližšie oboznámia Bratislavčania v hoteli Austria Trend. V nedeľu zasa na východe Slovenska, v hoteli Centrum v Košiciach. Podujatie sa začína o deviatej ráno, potrvá do tretej popoludní.

Vo všetkých uvedených krajinách sa môžu slovenskí žiaci dostať na vysoké školy, rovnako ako domáci, bez prijímacích skúšok. Podmienkou je úspešné zvládnutie maturitnej alebo bakalárskej skúšky so známkami podľa požiadaviek danej univerzity či odboru. A tiež dokumentovaná znalosť angličtiny, či nemčiny. Tá sa vyžaduje v prípade študijných odborov vyučovaných v Holandsku.

Ako informovala Dominika Jarkovská z InterStudy, najžiadanejšou krajinou je Veľká Británia. Na veľtrhu predstavuje dve stredné školy a šesť univerzít. Na výber sú stovky študijných odborov v oblasti spoločenských, prírodných, technických, humanitných, medicínskych a pôdohospodárskych vied a umenia. Na britských stredných školách sa zasa môžu slovenskí stredoškoláci zdokonaľovať v angličtine, absolvovať ročné či polročné štúdium, alebo aj maturovať.

Novinkou na tohtoročnom StudyFeste je Kanada, kde môžu študenti absolvovať zaujímavý študijný program spojený s prácou, čo im umožňuje zdokonaliť sa v angličtine, získať kvalifikáciu a zároveň aj cenné pracovné skúsenosti.

StudyFest vlani navštívilo vyše tisíc študentov. Odborníci im tam aj poradia o postupoch a príprave prihlášky. Porozprávať sa tam môžýu aj so slovenskými študentmi, ktorí v zahraničí študovali. Viac informácií je dostupných na stránke www.studyfest.sk.


ANKETA:

Chceli by ste, aby vaše dieťa študovalo v zahraničí?

81,8%



18,2%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >