Ako zlepšiť zručnosti autistických detí, ukáže rodičom školenie

pt, 5. novembra 2018 o 12:13

Rodičia autistických detí, ktorí chcú čo najviac rozvinúť ich potenciál v komunikácii, motorike, imitácii či hrách, sa to môžu naučiť na špeciálnom kurze.

Pri správnom prístupe dokážu autistické deti robiť veľké pokroky. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock.com

Organizuje ho Autistické centrum Andreas, prvá časť sa začína v piatok 16. novembra popoludní v Bratislave. Školené lektorky budú rodičov oboznamovať s metodikou vychádzajúcou z princípov aplikovanej behaviorálnej analýzy.

Na školení budú predvedú okrem teoretických informácií aj praktické ukážky práce s deťmi. Rodičia sa oboznámia s technikami ako napríklad štruktúrované učenie, obrázkovo-komunikačný systém PECS, VOKS a ďalšie. „Spájaním rôznych techník sa snažíme intervenčný program ušiť na mieru, aby boli deti schopné v maximálnej možnej miere rozvinúť svoj potenciál a napredovať v oblastiach, ako napríklad komunikácia, jemná a hrubá motorika, vnímanie, imitácia, hry alebo poznávanie,“ vysvetľuje projektová manažérka Lucia Gvozdjáková.

V rámci vzdelávania budú prezentované techniky a metodiky, ktoré pomáhajú rozvíjať každú oblasť vývinu dieťaťa s dôrazom na deficitné oblasti, ako aj korigovať problémové správanie. Rodičia si budú môcť pod vedením lektoriek vyskúšať, ako svoje deti učiť novým zručnostiam.
Celkovo pôjde o 20 a pol hodiny vzdelávania, rozdeleného na dva na seba nadväzujúcich častí - v novembri a decembri. Školenie stojí 150 eur, vrátane občerstvenia.

Termíny
časť A
Piatok 16. 11. 2018 13:30 – 19:00
Sobota 17. 11. 2018 8:30 – 17:00
časť B
Piatok 14. 12. 2018 13:00 – 19:30

Prihlásiť sa možno do 12. novembra 2018 na tomto linku. Kontaktná osoba je Lucia Gvozdjáková, gvozdjakova@andreas.sk





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >