Takto to robím ja

  • Obrázok Zima a mráz? Super! Kúpanie v polstupňovej vode desaťročná Nina miluje

    Zima a mráz? Super! Kúpanie v polstupňovej vode desaťročná Nina miluje

    Teplota vzduchu: 10 stupňov. Teplota vody: 7,5. Pre niekoho zo skupinky otužilcov ešte priteplo, ale dnes si už človek nenavyberá. Berú to, čo je a idú si zaplávať. Medzi nimi je neprehliadnuteľné desaťročné dievčatko. Nina Sobotková, najmladší trnavský ľadový medveď.

  • Obrázok Saunu sme vo Fínsku mali aj v škole, učiteľov sme volali krstnými menami

    Saunu sme vo Fínsku mali aj v škole, učiteľov sme volali krstnými menami

    Jazero, jazero, jazero. A sauny, prakticky na každom kroku. To sa aj dnes ako prvé vybaví budúcej farmaceutke Silvii Michalkovej, keď sa povie Fínsko. Absolvovala tam polročný študijný pobyt a nevie si ho vynachváliť. Školu, krajinu, ľudí, všetko. Jednoznačne odporúča každému.

  • Obrázok „Vychutnajte si každú chvíľu s dieťaťom.“ Čo odkazujú skúsené mamičky tým nastávajúcim

    „Vychutnajte si každú chvíľu s dieťaťom.“ Čo odkazujú skúsené mamičky tým nastávajúcim

    „Počúvajte svoje dieťa a robte to, čo sama považujete za najlepšie,“ aj to odpovedali mamičky v našej ankete, akú najlepšiu radu by dali ženám, ktoré potomka ešte len čakajú.

  • Obrázok Lucia Hrivnák Klocová: Pretekársky adrenalín mi nechýba, a tak skoro ani nebude

    Lucia Hrivnák Klocová: Pretekársky adrenalín mi nechýba, a tak skoro ani nebude

    Po narodení syna sa veľmi skoro vrátila na atletickú dráhu. Keď ale vlani zistila, že čaká druhé dieťa, zavesila vrcholovú pretekársku kariéru na klinec. Slovenská úspešná bežkyňa na 800 a 1500 metrov Lucia Hrivnák Klocová rozhodnutie neľutuje. Behá a trénuje stále, skúša dokonca aj krosové preteky, ale už len pre vlastné potešenie. Ako vraví, ak človek nemusí a športuje len vtedy, keď má chuť, ide všetko lepšie a ľahšie.

  • Obrázok Šesťročná Ela sa narodila s Downovým syndrómom. „Má bunku lásky navyše,“ hovorí jej mama

    Šesťročná Ela sa narodila s Downovým syndrómom. „Má bunku lásky navyše,“ hovorí jej mama

    Keď sa malá Ela narodila, jej rodičia sa tešili, že na svet prišlo dievčatko. Podľa lekárov to mal byť chlapec. Testy v tehotenstve Downov syndróm neodhalili. „Keď nám ju potom priniesli a držali sme ju v náručí, vedeli sme, že je naša, nech je akákoľvek, a že ju budeme ľúbiť," povedala Elina mamička Eva Šarkozyová z Trnavy.

  • Obrázok  15 skvelých tipov, ako ušetriť na energiách a nákupoch. Fungujú zaručene!

    15 skvelých tipov, ako ušetriť na energiách a nákupoch. Fungujú zaručene!

    Tak, ako ľahko možno peniaze minúť prakticky na každom kroku, rovnako ich možno aj ušetriť. Treba len premýšľať a viac, než na ponuku trhu, dať na vlastný rozum. Oplatí sa tiež poznať, ako funguje technika, ktorá nás obklopuje. Znalosti o tom, v akom stave má byť váš radiátor či bojler na vodu, vám môžu ušetriť desiatky eur.

  • Obrázok Veronika Velez Zuzulová svojho synčeka nosí

    Veronika Velez Zuzulová svojho synčeka nosí

    Veronika Velez Zuzulová s maličkým synčekom už chodí po horách. Zatiaľ iba na turistické vychádzky, kde vymenila kočiar za nosič.

  • Obrázok V Nórsku nezamykám. Život na severe Ivane vyhovuje

    V Nórsku nezamykám. Život na severe Ivane vyhovuje

    V cudzine - najprv je to forma adrenalínu, pocit všetkého nového, potreba prispôsobiť sa... Neskôr je to už tvoj druhý život. Dnes je pre mňa normálne, že odídem z domu a nezamknem, alebo že nechám pred obchodom otvorené či dokonca naštartované auto, pokojná, že sa nič nestane. Opisuje Ivana Draganová svoj život v Nórsku, kde žije s manželom a malým synom.

  • Obrázok Dcéru sme od začiatku brali ako zdravú

    Dcéru sme od začiatku brali ako zdravú

    Keď sa narodila, nikto by neveril, že z nej dnes bude to, čo je – päťdesiatročná žena, schopná variť, samostatne nakupovať, venčiť psa, a dokonca aj prežiť niekoľko dní sama doma. Táňa sa narodila s poruchou chromozómov – má Downov syndróm.

  • Obrázok Preč od mestského zhonu! Na lazoch si žijú svoje šťastie

    Preč od mestského zhonu! Na lazoch si žijú svoje šťastie

    Po večeroch u nich počuť ticho lesa, občas narušené štekaním psov. Les a príroda sú všade naokolo, s civilizáciou ich spája rozbitá asfaltová cesta. Najbližší sused je od nich asi kilometer, najbližšie mesto, Detva či Zvolen asi polhodina cesty. Ivanovi a Soni Rybanovcom to vyhovuje. Presne toto chceli. Žiť v prírode a v súlade s prírodou.

  • Obrázok Maťko má ťažkú poruchu sluchu. Od rovesníkov ho ale takmer nerozoznáte

    Maťko má ťažkú poruchu sluchu. Od rovesníkov ho ale takmer nerozoznáte

    „Maťko v pôrodnici prešiel skríningom sluchu, vyšetrenie prebehlo štandardne. Podľa výsledkov vyšlo, že počuje. Keď v roku nereagoval na meno, nadobudli sme podozrenie, že niečo nie je v poriadku,“ hovorí Ľubka Majtánová, mamička chlapčeka, ktorý má ťažkú poruchu sluchu, ale vďaka včasnej pomoci je dnes schopný komunikovať takmer tak dobre ako jeho spolužiaci zo škôlky.

  • Obrázok „Keď sa Tomáško narodil, vážil jeden kilogram. Dnes je to zdravý a šikovný chlapček.“

    „Keď sa Tomáško narodil, vážil jeden kilogram. Dnes je to zdravý a šikovný chlapček.“

    „Môj syn Tomáško sa narodil v 27. týždni úplne bezproblémového tehotenstva. Po narodení vážil 1100 gramov, čo je ale na tak skorý termín naozaj slušná váha," začína svoje rozprávanie Iveta Jančoková z Bratislavy.

  • Obrázok Dozadu sa už nepozerám, no občas mi napadne, aké by to bolo, keby...

    Dozadu sa už nepozerám, no občas mi napadne, aké by to bolo, keby...

    Pri otázke, koľko má detí, sa na chvíľu zarazí. Dve či tri? Prvé potratila v 20. týždni. Druhé sa jej narodilo predčasne. Až pri treťom bolo všetko v poriadku. Ten stres ani žiaľ nepraje nikomu. Dnes sa už cíti šťastná, aj keď sa občas zasníva, aké by to asi bolo, keby ich bolo o jedného viac.

  • Obrázok Nosenie nie je len módny trend, dáva deťom oveľa viac

    Nosenie nie je len módny trend, dáva deťom oveľa viac

    Ničí nosenie bábätku chrbticu? Skrútený chrbátik, vytočená hlávka... Predsudky voči noseniu má najmä staršia generácia, na pochybách sú však aj viaceré matky, ktoré prebrali názor, že bábätku je najlepšie v perinke, kde má vystretý chrbátik.

  • Obrázok „Teraz som tvoja mamička.“ Príbeh vydarenej adopcie

    „Teraz som tvoja mamička.“ Príbeh vydarenej adopcie

    „Zo zdravotných dôvodov sme s manželom nemohli sme mať vlastné deti, hoci sme sa od lekárov nikdy nedozvedeli, v čom je problém. Nepomohlo ani umelé oplodnenie. Rodinu sme však chceli veľkú a cítili sme, že je už najvyšší čas,“ hovorí Simona, mama osemročného a päťročného syna.

  • Obrázok Lyžovaniu sa podriaďuje celá rodina. Cieľom je Svetový pohár

    Lyžovaniu sa podriaďuje celá rodina. Cieľom je Svetový pohár

    Z celého roka strávia so svojimi dcérami asi tak jeho tretinu. Niežeby nechceli viac, nedá sa. Miroslava a Ladislav Jančovci si totiž pre svoju rodinu zvolili športovú cestu, ktorá znamená aj odriekanie. Radi by, keby sa na štart Svetového pohára už v tomto roku postavila aj ich dcéra.

  • Obrázok Veronika Velez Zuzulová si užíva prvé týždne so synom

    Veronika Velez Zuzulová si užíva prvé týždne so synom

    Zvyčajne o taký čas dolaďovala posledné detaily pred prvými pretekmi. Teraz deň pred štartom Svetového pohára má Veronika Velez Zuzulová celkom iné povinnosti. V hlavnej úlohe je jej maličký syn Jul.

  • Obrázok Sedemnásť rokov s mamou za ruku

    Sedemnásť rokov s mamou za ruku

    Má rád Elán, výlety a prázdniny. A svoju mamu, ktorá je preňho najdôležitejším spojítkom so svetom. Nahrádza mu oči, kamarátov a je sprievodcom, vďaka ktorému sa môže voľne pohybovať.

  • Obrázok Thajčanka Meow je na Spiši doma

    Thajčanka Meow je na Spiši doma

    Volá sa Wannaporn Biganič, no všetci ju volajú Meow, prípadne Mia. Jej rodina je typickým príkladom dnešnej rozlietanosti po svete. Meow je z Thajska, s manželom sa zoznámili na študijnom pobyte v Austrálii, a momentálne už trinásť rokov žijú na Slovensku, kde vyrastajú aj ich dve deti. Ich domácnosťou dennodenne znejú tri jazyky – thajčina, angličtina a, samozrejme, slovenčina.

  • Obrázok Mama štyroch chlapcov: Vychovávať viac detí je niekedy ľahšie ako len jedno

    Mama štyroch chlapcov: Vychovávať viac detí je niekedy ľahšie ako len jedno

    „Vždy som chcela mať veľa detí. Ich svet mi prišiel zaujímavejší a lepší ako svet dospelých. Pripadali mi zábavnejšie a úprimnejšie,“ hovorí Eva Tykvová, mama štyroch chlapcov. Kryštof má sedem rokov, Matej päť, Šimon tri a najmladší Daniel nedávno oslávil pol roka. Piate dieťa síce nie je na programe dňa, ale ak by prišlo, Eva by sa potešila.

Ďalšie naše weby