Takto to robím ja

  • Obrázok Slovenka v Dubaji: V lete vonku nevydržíte, ešte aj psy nosia papučky, aby si nespálili labky

    Slovenka v Dubaji: V lete vonku nevydržíte, ešte aj psy nosia papučky, aby si nespálili labky

    Sedem mesiacov žijete v klimatizácii a v práci trávite 9-10 hodín denne. Prvá dovolenka po roku, materská 50 dní, očeerky žiadne. V jasliach, ktoré stoja 10-15-tisíc eur ročne, sú už dvojmesačné bábätká. Na druhej strane Dubaj ponúka možnosti naozaj nadštandardných zárobkov, luxus a nepretržitú dostupnosť služieb i zábavy. O lesku i menej známej tvári tohto exotického miesta rozpráva Zuzana Šramková Mináriková, ktorá tam prežila 21 rokov a vypracovala sa na úspešnú manažérku.

  • Obrázok S dcérkou ušla z Kyjeva, muž bojuje v armáde. „Vážte si, čo máte,“ odkazuje v emotívnom videu

    S dcérkou ušla z Kyjeva, muž bojuje v armáde. „Vážte si, čo máte,“ odkazuje v emotívnom videu

    Dva týždne dozadu sa ešte hádali na hlúpostiach, ktoré sa im zdali podstatné, ako každý manželský pár. Dnes sú od seba tisícky kilometrov nevediac, či sa ešte niekedy uvidia. On bojuje v armáde, ona s dcérkou odišli do bezpečia. „Vážte si, čo máte. Vaše deti, vaše rodiny, bozkávajte vaše svojich manželov, lebo neviete, čo sa môže stať,“ odkazuje mladá Ukrajinka Anna, premáhajúc slzy.

  • Obrázok Chcete pomôcť ľuďom trpiacim vojnou? Na toto všetko dávajte pozor

    Chcete pomôcť ľuďom trpiacim vojnou? Na toto všetko dávajte pozor

    Pohľady na davy ľudí, utekajúcich pred vojnou, trhajú srdce. Na hraniciach sa tvoria niekoľkokilometrové kolóny, v ktorých ľudia čakajú desiatky hodín a radostný život ich nečaká ani v dočasných príbytkoch po prekročení hraníc. Veľa ľudí sa im snaží pomôcť, ako vie, najčastejšie materiálnou pomocou. Ako a čo darovať, aby bola pomoc čo najúčinnejšia? Tu je sedem zásad.

  • Obrázok Manželia z Kurimky prijali domov tri rodiny s deťmi z Ukrajiny

    Manželia z Kurimky prijali domov tri rodiny s deťmi z Ukrajiny

    Manželia Jaroslav Džoganík a Svitlana Pachomová z obce Kurimka v okrese Svidník žili doteraz sami. V nedeľu prijali domov z Ukrajiny svoju dcéru s dieťaťom, ako aj ďalšie dve ženy so štyrmi deťmi a súrodencom jednej z nich. Ako hovoria, nebolo nad čím premýšľať, konali okamžite a sú ochotní pomáhať ďalším ľuďom.

  • Obrázok Cíti sa byť ženou, hoci má tri deti a manželku. „Obe sme z jednej planéty. Dnes som v živote šťastná,“ hovorí Peter

    Cíti sa byť ženou, hoci má tri deti a manželku. „Obe sme z jednej planéty. Dnes som v živote šťastná,“ hovorí Peter

    „S manželkou si rozumieme lepšie ako mnohé iné páry. U nás doma neplatí, že muž je z Marsu a žena z Venuše. Sme skôr obidve z jednej planéty,“ vraví muž, ktorý už v detstve celkom presne vedel, že sa mal narodiť ako dievča. „Medzi mužov som nikdy nezapadla, nemám ich zmysel pre humor ani typické priority. Viem žiť v ich spoločnosti, ale nie som jedna z nich,“ ozrejmuje v intímnom rozhovore o tom, aké ťažké bolo zmieriť sa s telom, ktoré mu bolo pridelené omylom.

  • Obrázok Ivanin denník 33: „Rakovina je späť.“

    Ivanin denník 33: „Rakovina je späť.“

    Možno ste sa aj vy pýtali, kam zmizla sympatická Ivana, ktorá vám každé dva týždne písala o svojom náročnom boji s najťažšou chorobou. Veď sa tu neobjavila už vyše dvoch mesiacov. Mladá žena však len teraz našla odvahu oznámiť, že všetko je inak a namiesto správy o úplnom vyliečení si musela dva dni pred minuloročnými Vianocami vypočuť zdrvujúce slová o nových mestastázách...

  • Obrázok „Dcérenka prišla ku mne. Pozrela na mňa. Zastavil sa čas...“ Spoveď matky o najťažších chvíľach v živote

    „Dcérenka prišla ku mne. Pozrela na mňa. Zastavil sa čas...“ Spoveď matky o najťažších chvíľach v živote

    Žiaľ, ktorý len tak nepominie. Príbeh matky, ktorá sa tešila na svoje druhé dieťatko, no to sa narodilo mŕtve... Čo jej pomohlo nájsť silu ísť ďalej? Emotívnu spoveď, o ktorú sa podelila na sociálnej sieti, aby, ako vraví, pomohla aj iným, prinášame autenticky, ako ju napísala pre združenie MAMILA.

  • Obrázok Začínala po večeroch na požičanom stroji, dnes šije výbavičky i pre deti prominentov

    Začínala po večeroch na požičanom stroji, dnes šije výbavičky i pre deti prominentov

    Na začiatku bola snaha prispieť počas materskej aspoň troškou do rodinného rozpočtu. Šitie výbavičky pre bábätká napokon vyústilo do úspešného podnikania. Andrea Pomšárová dnes svoje výrobky predáva po celom Slovensku i do zahraničia, medzi jej klientov patria napríklad prominentní rodičia ako zápasník Attila Végh či islandský herec Hafþór Júlíus Björnsson zo seriálu Hry o tróny.

  • Obrázok Materinská láska je bezbrehá. Dojemné zábery, ako si kobyla prichýlila osirelé žriebätko

    Materinská láska je bezbrehá. Dojemné zábery, ako si kobyla prichýlila osirelé žriebätko

    Ona pri predčasnom pôrode stratila mláďa, on zasa po svojom narodení mamu. Príbeh mal koniec ako z rozprávky, dve osamelé zvieratká si navzájom pomohli a vytvorili rodinu. Pozrite si na krátkom videu nádhernú idylku.

  • Obrázok Hlad je hlad, i keď sa mama práve vydáva... Lucia dojčila dcérku na vlastnej svadbe.

    Hlad je hlad, i keď sa mama práve vydáva... Lucia dojčila dcérku na vlastnej svadbe.

    Bezprostredné, sponátnne, veselé a – nezabudnuteľné. Keď sa dieťa potrebuje nadojčiť, aj svadba počká. V takom duchu sa niesol nedávny sobáš Košičanky Lucie, do ktorého toto jedinečné čaro vniesla poldruharočná dcéra novomanželov Klárka.

  • Obrázok Ani diéty, ani ťažké tréningy. Čo naozaj účinkuje? Päť tipov, ako sa po pôrode dostať do formy

    Ani diéty, ani ťažké tréningy. Čo naozaj účinkuje? Päť tipov, ako sa po pôrode dostať do formy

    Chcete sa po pôrode cítiť opäť v niekdajšej „forme“? Nie je to také ťažké, ale ani rýchle. Narodenie dieťaťa mení život od základov a prijať túto zmenu je pre mnohých rodičov náročné. Aj keď sa to možno zdá v tých prvých dňoch či týždňoch ako vzdialený sen, do pôvodnej formy sa raz dostanete. Tu je niekoľko užitočných tipov, ako zostať v pohode.

  • Obrázok Skúsenosť mamičky: Zaspávanie detí – žiaden problém, stačilo zmeniť jednu maličkosť

    Skúsenosť mamičky: Zaspávanie detí – žiaden problém, stačilo zmeniť jednu maličkosť

    „Ak si raz zvykne na to, že bude spať pri tebe, z postele ju už nedostaneš. To bola rada, ktorú som dostala od sesternice pri narodení mojej staršej dcérky, a ktorú som ako neskúsená mamička aj počúvla.“ Eva, dnes už matka dvoch školáčok sa delí o svoje skúsenosti s uspávaním detí a pre budúcich rodičov má už vlastné, v praxi odskúšané rady.

  • Obrázok „Slzy mi tiekli od šťastia.“ Nevšedný príbeh Lily, dievčaťa z detského domova a Simony, ktorú jej prihral osud

    „Slzy mi tiekli od šťastia.“ Nevšedný príbeh Lily, dievčaťa z detského domova a Simony, ktorú jej prihral osud

    Na prvej samostatnej schôdzke ju nechala hodinu čakať vonku na mraze pred detským domovom. Chvíľu trvalo, kým si vtedy šestnásťročná a dnes dvadsaťtriročná Lily našla vzťah k dobrovoľníčke Simone, ktorú jej do života priniesol program Buddy. V ňom sa dospelí dobrovoľníci stretávajú s deťmi, o ktoré sa ich vlastní rodičia nevedeli alebo nechceli postarať.

  • Obrázok Svojho sna sa nevzdala, klamala preň i rodičom. „Našla som viac než som hľadala,“ vraví cvičiteľka bojových umení

    Svojho sna sa nevzdala, klamala preň i rodičom. „Našla som viac než som hľadala,“ vraví cvičiteľka bojových umení

    Už ako malé dievčatko na zakarpatských lazoch túžila študovať bojové umenia a byť lekárkou. „Bojové umenia nie sú povolanie a na doktorku máš príliš citlivú povahu, veď neznesieš ani pohľad na krv,“ odrádzali ju rodičia. Oksana Pirniková sa však svojho sna nevzdala. Dnes má 32 rokov, z Ukrajiny ju zavialo na Slovensko a bojové umenia sú neoddeliteľnou súčasťou jej života. A – aj keď nie ako lekárka, pomáha hendikepovaným deťom.

  • Obrázok ROZHOVOR Veľa vecí, za ktorými sme sa náhlili, stratilo na význame, vraví evanjelická farárka Erika Sokola

    ROZHOVOR Veľa vecí, za ktorými sme sa náhlili, stratilo na význame, vraví evanjelická farárka Erika Sokola

    Za dva roky pandémie sme sa v mnohých veciach nepoučili, hovorí evanjelická farárka Erika Sokola. Ľudí vyzýva na spolupatričnosť, aby sa navzájom počúvali a pomáhali si. „Stačí tak málo... Venovať čas a pozornosť tomu druhému, kriesiť lásku, mať ochotu urobiť viac, nad rámec, bez nároku na odmenu...“

  • Obrázok Ako trávia Vianoce tri slovenské rodiny. A podelili sa aj o recept na obľúbené sviatočné jedlo

    Ako trávia Vianoce tri slovenské rodiny. A podelili sa aj o recept na obľúbené sviatočné jedlo

    Vianoce sú len raz v roku, tak si ich vychutnajme. Tri rodiny sa podelili s nami o to, ako trávia Štedrý deň a vianočné sviatky, prezradili aj recepty na obľúbené špeciality.

  • Obrázok Ešte to stihnete! Osem tipov na darčeky na poslednú chvíľu

    Ešte to stihnete! Osem tipov na darčeky na poslednú chvíľu

    Nemáte ešte vianočné darčeky? Za tri dni už toho naozaj veľa nevyčarujete, najmä ak ste uviazli napríklad v karanténe, nič však nie je beznádejné. Aj na poslednú chvíľu, bez veľkých príprav možno pripraviť blízkym príjemné prekvapenie. Ponúkame vám niekoľko tipov na darčeky na poslednú chvíľu.

  • Obrázok Domáce zvieratko pod stromček? Nasťa Kuzminová posiela všetkým jasný odkaz

    Domáce zvieratko pod stromček? Nasťa Kuzminová posiela všetkým jasný odkaz

    V mnohých rodinách sa chystajú zaobstarať si ako vianočný darček domáce zvieratko, čo je síce v mnohých oblastiach prospešné, má to však aj druhú stranu – po sviatkoch sa plnia útulky práve takýmito nechcenými darčekmi. Ochranári apelujú, aby si ľudia príchod štvornohého miláčika dobre zvážili a svoj odkaz má pre všetkých aj trojnásobná olympijská víťazka v biatlone Nasťa Kuzminová.

  • Obrázok Ako sa voláš? Ján alebo Ivan, vyber si...

    Ako sa voláš? Ján alebo Ivan, vyber si...

    „Celý život sme žili v tom, že môj otec sa volá Ivan, dokonca mám po ňom aj meno. Až keď sme ho pochovávali, z dokladov vysvitlo, že bol Ján,“ spomína šesťdesiatnik Ivan. Ľudí, ktorých volajú inak než majú zapísané v dokladoch, bolo a stále je veľa. Jedným z nich je aj brat hudobníka Maťa Ďurindu. Dôvod? Najčastejšie neznámy.

  • Obrázok Ivanin denník 32: „Prajem všetkým ešte krajšie Vianoce, ako si trúfate snívať.“

    Ivanin denník 32: „Prajem všetkým ešte krajšie Vianoce, ako si trúfate snívať.“

    „Čo ma v týchto dňoch potešilo úplne najviac? Na spoločné výlety do prírody s Henrom sa pridala aj moja milovaná dcérka. Vybláznili sme sa spolu v Pukanci na Uhliskách, potom sme v snehu prebrodili turistický náučný chodník Paradajs, ktorý sa nachádza v Štiavnických vrchoch, a ešte sme dali aj prechádzku turistickým chodníkom na Počúvadle," píše v ďalšej časti svojho denníka Ivana Debrecéniová.

Ďalšie naše weby