Kedy počas dňa jesť ovocie, poznáte význam nepoužívaných slov? TOP 10 najčítanejších článkov, ktoré cez leto bodovali na ahojmama.sk

ahojmama.sk, 25. septembra 2022 o 04:23

Tohtoročné leto je definitívne za nami, dnes sa k nemu ešte ale vrátime. A to prostredníctvom rebríčka 10 článkov, ktoré sa na našom rodičovskom portáli ahojmama.sk tešili vašej priazni. Možno vám niektoré z nich unikli, ak ste boli na dovolenke, tak si ich ešte pripomenieme. Nech sa páči, toto bolo najobľúbenejšie letné čítanie na ahojmama.sk.

Ahojmama.sk vám už štyri roky prináša praktické rady o zdraví či výchove i inšpiratívne príbehy z rodinného života.

Foto: shutterstock

1. Kedy je najlepšie jesť ovocie, sú nejaké pravidlá?

Známy gastroenterológ a autor viacerých publikácií docent Ladislav Kužela vysvetľuje mýty okolo jedenia ovocia. Prečo je ovocie tak zdravé a prečo je ho vhodné jesť kedykoľvek bez obáv, vysvetľuje v článku Môže sa jesť ovocie popoludní alebo je najlepšie ráno nalačno?

2. Poznáte význam nepoužívaných slov?

Kvízy, ktoré sa venujú nášmu krásnemu rodného jazyku, majú u čitateľov vždy veľký úspech. A tak nečudo, že zabodoval aj ten, v ktorom sme sa vás pýtali na význam už takmer zabudnutých slovenských slov. Ak ste sa ešte neotestovali, nech sa páči: KVÍZ Poznáte význam už prakticky nepoužívaných slovenských slov?

3. Ako nekomunikovať s dieťaťom

Trojicu najčítanejších uzatvára článok, v ktorom sme sa pozreli na to, ako rodičia komunikujú s deťmi. Často aj v dobrej viere používajú slová či vety, ktoré však neprinesú želaný účinok, ale práve naopak. Ako s deťmi komunikovať lepšie, efektívnejšie a viac s rešpektom si môžete prečítať v článku 15 viet, ktoré si v komunikácii s dieťaťom zakážte. Oslabujú jeho dôveru vo vás, vyvolávajú vzdor

4. Zvládnete učivo piatej triedy?

A ďalší kvíz. Tentokrát sme vám položili zopár otázok, ktoré mali pred koncom uplynulého školského roka preveriť, či by ste zvládli vedomosti, ktoré sa vyžadujú v piatej triede. Kvíz to ľahký nebol, deti sa často učia veci, o ktorých dnes dospelí nemajú ani potuchy. Druhá šanca pre tých, ktorí ešte kvíz neabsolvovali, je tu: KVÍZ Test vašich vedomostí. Zvládli by ste učivo piatej triedy?

5. Zaspomínajte si aj vy!

Do minulosti sa vracia rád asi každý, spomíname, s akými hračkami sme sa hrali, čo všetko sme mali v detskej izbičke. Na módnej retro vlne sa zviezol aj ďalší článok z našej top desiatky. Úspech mal text, ktorý predstavoval typické veci zo 70. a 80. rokov. Ak si chcete tiež pripomenúť dobu dávno minulú, môžete v článku FOTO Pamätáte? Mali ste to doma aj vy! Ako vyzerala typická domácnosť v 70. a 80. rokoch, ukazuje retro múzeum

6. Život podľa seba

Michaela Vajová žije v Stožku pri Detve a rozhodla sa vychovávať deti ináč než je zaužívaný systém. Ako to vyzerá v praxi a prečo ich nechce do ničoho nútiť, rozpráva zakladateľka tamojšej komunitnej školy Dúholie v rozhovore Neprikázala by som synovi, aby uvoľnil miesto staršiemu.

7. Obávaná borelióza sa často prejaví inak ako škvrnou

Borelióza je obávaný strašiak, svoju skúsenosť s ňou má asi každá slovenská rodina. Zmena klímy praje kliešťom, ktorých je stále viac a tak aj častejšie prenášajú infekčné choroby. Nie vždy sa však u nakazeného boreliózou objaví typická škvrna, častý je iný príznak, ktorý by však väčšina ľudí do spojitosti s chorobou nedala. Aký, to sa dozviete v texte Borelióza? Nielen u detí sa často neobjaví typická škvrna, ale zvláštny útvar na koži, spoznajte ho

8. 10 otázok, ktoré veľa prezradia

Všetci sa snažíme byť čo najlepšími rodičmi, nie vždy sa nám to darí podľa predstáv. Do akej miery nás ovplyvňujú zážitky z vlastného detstva, prečo občas reagujeme úplne inak než by sme chceli? Pomôcť zorientovať sa v sebe pomôže 10 otázok, ktoré prinášame v článku Aký ste rodič?

9. Nedovoľte deťom liezť na plastové balíky

Viete, čo sa ukrýva v bielych plastových balíkoch, ktoré sa v lete často objavujú na lúkach? Krmivo pre zvieratá. Obal balíka sa nesmie poškodiť, inak by sa jeho obsah znehodnotil. Deti však balíky veľmi priťahujú, rady na ne vyliezajú. V článku Prečo nikdy nedovoliť deťom, aby liezli na biele plastové balíky na lúkach? sa o problematike dozviete viac.

10. Veľká malá Vlhová

Z netere Petry Vlhovej je už veľká slečna. Vlhovci sa na Instagrame podelili o zábery zo spoločných letných výletov a my sme vám fotky malej Lujzy ukázali v článku Neter Petry Vlhovej už poriadne vyrástla, podobá sa na svoju slávnu tetu?






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >