
Stačí zmiešať pár surovín, všetko v jednej miske, upiecť a sladký dezert je hotový.
Foto: shutterstock.comStráviť hodinu či dve pri príprave koláča je niekedy celkom príjemný relax, ak však človek nemá času nazvyš, rýchle hrnčekové koláče sú na nezaplatenie. Všetko spolu zmiešať a šup do rúry! Pokojne aj na Vianoce, prečo nie.

Stačí zmiešať pár surovín, všetko v jednej miske, upiecť a sladký dezert je hotový.
Foto: shutterstock.com
Jeseň je ideálne obdobie na malý reštart – upratať si nielen v šatníku, ale aj v mysli, dopriať telu viac starostlivosti a osviežiť svoje každodenné návyky. Stačí pár jednoduchých krokov, ktoré vám pomôžu získať energiu, cítiť sa lepšie a vychutnať si pomalšie tempo tohto ročného obdobia.
Jeseň je obdobím, kedy sa spomaľuje naše tempo a prirodzene vyhľadávame hrejivé chute a vône. Sladká tekvica, jemná vanilka, štipka škorice či slaný karamel – tieto jesenné ikony sa objavujú v našich obľúbených nápojoch aj dezertoch. Ktoré dobroty by ste si túto sezónu rozhodne nemali nechať ujsť?
Nie je to rýchlovka, ktorú by ste mali hotovú za pár minút, ale zasa ani nič extra komplikované, čo by ste nezvládli. Karamelový veterník je skvelý pravý zákusok so všetkým, čo k tomu patrí – sladký aj krémový. Ak premýšľate, aký dezert upiecť po sviatočnej večeri, toto je ideálny tip.
Vianoce sú čoskoro tu, aj dnešný recept je vianočný. Medovníčky k týmto sviatkom u nás patria a ak sa ich práve chystáte piecť, nech sa páči dávny recept starých mám. Tento má už sto rokov.
Aj keď je to typické štedrovečerné jedlo, kapustnice sa varia vo veľkom už teraz, v tento predsviatočný čas na vianočných večierkoch či posedeniach s priateľmi. Ponúkame vám dva recepty na túto typickú sezónnu pochúťku, s mäsom a klobáskou, a druhú pre vegánov.
Nebudete ho asi robiť kvôli vynikajúcej chuti, v tomto chladom období však môže byť skvelým pomocníkom pri podpore imunity. Likér, ktorý neobsahuje alkohol, a ktorý môžu piť i deti. Nech sa páči, vyskúšajte!
Už dlho platí, že nie je chlieb ako chlieb. Niektorý ani neviete, že jete, iný sa drobí, prípadne je akejsi fádnej chuti. Ak sa vám cnie za starým dobrým poctivým chlebom, je tu pre vás tento recept na niekdajší chlieb starých mám.