Škola je pyšná. Žiačka Natália z Luníka IX pomohla mužovi na zastávke MHD

gb, 25. novembra 2022 o 04:40

Ako by ste sa zachovali, ak by ste videli na zemi ležať človeka v záchvate? Väčšina ľudí by zrejme ľahostajne prešla okolo, to však nebol prípad ôsmačky Natálie zo Základnej školy Ľudmily Podjavorinskej, ktorá stojí na neslávne známom košickom sídlisku Luník IX.

Zasahovať musela záchranná služba (ilustračná fotografia).

Foto: Ivan Majerský, Pravda

Škola sa s rómskou žiačkou, ktorá svojím počínaním preukázala, že jej nie sú ostatní ľudia ľahostajní, pochválila na sociálnych sieťach: „Naša žiačka Natália Gažiová z 8. A ukázala svoju odvahu, duchaprítomnosť a ochotu pomôcť iným. V ranných hodinách cestou do školy bez zaváhania pomohla človeku na jednej z košických MHD zastávok.”

Ako Natália sama opísala, videla, ako muž na zastávke dostal záchvat, padol na zem a triasol sa. Pri páde sa udrel a tiekla mu krv. „Žiačka si všimla, že búcha hlavou o zem, a tak ho chytila a snažila sa udržať, až kým neprišla privolaná záchranka. Na pomoc pribehol ešte jeden človek,” informovala škola.

O udalosti Natália hneď porozprávala svojej učiteľke v prichádzajúcom autobuse. „Šokovaná žiačka, sanitka na zastávke či pozostatky krvi na rukávoch bundy boli jasným dôkazom o Natáliinom raňajšom hrdinstve. Ktovie, ako by to mohlo dopadnúť, keby tam nebola...” pýta sa jej domovská škola a hneď pridáva aj ďalšiu otázku: „Ruku na srdce - čo by sme na jej mieste robili my?”








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >