Ktoré vás v tomto roku najviac zaujali? 10 najčítanejších článkov na ahojmama.sk

ahojmama.sk, 30. decembra 2020 o 05:10

Koronavírus nás zatvoril doma, a tomu zodpovedal aj váš záujem o témy, ktoré ste v tomto roku na našom webe vyhľadávali najviac. Koronavírus a domáca kuchyňa, články o týchto veciach dominujú rebríčku 10 najčítanejších. Na portáli ahojmama.sk sme priniesli aj množstvo textov z rôznych ďalších oblastí rodinného života a výchovy detí, tu je top 10.

Ktoré témy vás tento rok najviac zaujali?

Foto: Shutterstock.com

1. Ako si doma vyrobiť rúško

Keď v marci na našom území vypukla epidémia koronavírusu a v obchodoch nebol dostatok rúšok či nebodaj respirátorov, ľudia sa snažili vyrobiť si ochranu úst a nosa doma. A hľadali, ako na to. Najčítanejším článkom minulého roka sa na našom webe stal ten, v ktorom sme radili, ako si rúško rýchlo zhotoviť. Článok Ako si doma za minútu vyrobiť rúško si získal vyše 237 tisíc čitateľov, ktorí si podľa neho mohli rúško vyrobiť z bežnej kuchynskej utierky alebo zo servítky, prípadne si ho ušiť jednoducho aj bez šijacieho stroja.

2. Desiata nie je obyčajné jedlo dňa

Lenka Hošková z Bratislavy pripravuje svojmu staršiemu synovi Oliverovi nápadité desiate, ktoré publikuje na facebookovej stránke Papaničkovo. Jej nevšedný a obetavý prístup zaujal aj našich čitateľov, ktorí sa mohli inšpirovať a namiesto obligátneho chleba so šunkou a syrom pribaliť dieťaťu do školy napríklad cuketové muffiny s kúskami čokolády, chlebík s nátierkou z avokáda, brokolicové placky či pizzu z jogurtového cesta. Veď pozrite, ktorý recept by vás v článku Mamička Lenka robí synovi desiate od výmyslu sveta. 25 tipov aj pre vás najviac zaujal.

3. Pečené zemiaky podľa tanečníka

Karanténa, ktorú sme zažívali veľkú časť roka, znamenala okrem iného aj nutnosť viac variť pre členov rodiny. Vhod vám preto prišli články ponúkajúce rôzne zaujímavé recepty. Veľký úspech zaznamenal článok Vynikajúce pečené zemiaky podľa Jara Bekra. Známy tanečník ich veľmi rád pripravuje pre svoje dve deti a manželku, ktorou je obľúbená herečka Monika Hilmerová. „S kyslou smotanou sú top," nechal sa počuť umelec.

4. Malé ženy Jany Kirschner

Jana Kirschner svoje dcéry neukazuje často, keď raz za čas urobí výnimku, verejnosť to zaujme. Urobila tak napríklad pri tohtoročnom Medzinárodnom dni žien. Ako vidno, z Matyldy a Yolany sú dnes už veľké slečny a speváčka sa ako hrdá mama rada pochváli. „My Little Women,“ nazvala svoje dievčatá speváčka, ktorá so svojou rodinou trávi väčšinu času v Londýne. Viac o ich výchove prezradila vo VIDEU v článku Jana Kirschner ukázala svoje dcéry, pozrite, aké sú už slečny.

5. V kuchyni bez chýb

Neopekáte sprudka mäso. Nedoprajete pečenému odpočinok. Suroviny nevkladáte do studenej vody. Varíte polievku prirýchlo. To sú len štyri chyby, ktoré najčastejšie robíme pri varení a ktoré môžu výrazne ovplyvniť výsledok na tanieri. Ak vás zaujíma, čo sa dá v kuchyni robiť lepšie, prečítajte si článok 12 najčastejších chýb pri varení. Robíte ich aj vy?

6. Čo zasa variť?

Keď na jar začala prvá karanténa, veľa domácich kuchárov i kuchárok si kládlo otázku, čo zasa pripraviť na stôl, aby to bolo rýchle, chutné a aj výživné. Odpovede poskytol článok Čo zasa variť? Tipy na rýchle a jednoduché jedlá v čase karantény. Medzi tipmi boli zapečené sendviče, vaječné jedlá, mäso na rezančeky či husté polievky.

7. Dojčenie a šatkovanie? Úplná normálka

Šatkovanie bolo kedysi bežné, problémy s dojčením skôr výnimočné. Ako sa naši predkovia starali o deti, ako si pomáhali a ako to bolo s dojkami, priblížila v rozhovore známa etnologička Katarína Nádaská. Kým dnes sa niektorí ľudia čudujú nad dojčením dvoj- či trojročných detí, naše prastaré mamy dojčili aj päť-šesťročné deti a nikto sa nad tým nepozastavoval. Všetko si môžete prečítať v článku Etnologička Katarína Nádaská o rodinnom živote našich predkov: Dojčilo sa dlho, aj šesťročné deti.

8. Rúško ušité za štvrťhodinku

Slovenky (ale i mnohí Slováci) sú v domácnosti šikovné, šijací stroj pre nich nie je žiadnou neznámou vecou. Okrem návodu na výrobu rúška za minútku sme vám priniesli aj článok Ako si doma ušiť rúško za 15 minút. Fotonávod na výrobu jednoduchého rúška nám poskytla Banskobystričanka Veronika Vozárová z webového portálu www.kvetinovelatky.sk.

9. Aj deti slávnych rodičov majú svoje trápenia

Svoje tohtoročné štrnáste narodeniny oslávila už ako John. Hoci sa Shiloh, dieťa hercov Angeliny Jolie (45) a Brada Pitta (56), narodila ako dievča, už od útleho detstva vraj cítila, že je iná a so svojím pohlavím sa nedokázala identifikovať. Rodičia ju v procese premeny na chlapca podporovali, o čom ste sa mohli dočítať v článku Zo Shiloh, dcéry Angeliny Jolie a Brada Pitta, je už chlapec John.

10. Dezinfekcia jednoducho a rýchlo

Po vypuknutí pandémie koronavírusu na jar bol v obchodoch nedostatok dezinfekčných prostriedkov. Obchodníci situáciu využili a výrazne ich predražili, preto boli návody na ich domácu výrobu zvlášť žiadané. My sme v našom článku priniesli tri návody na výrobu dezinfekcie a jeden na výrobu mydla. Nájdete ich tu: Čisté ruky sú základ. Recepty na výrobu domácej dezinfekcie a mydla.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >