Pečené zemiaky v podaní Jara Bekra.
Foto: facebook Jara BekraJaro Bekr veľmi rád varí svojej manželke, obľúbenej herečke Monike Hilmerovej a dvom deťom, Zare a Leonardovi. „Milujem, keď vidím, že mojim chutí a keď sa po jedle zapráši," priznal svoju vášeň i motiváciu a svojim fanúšikom ponúkol recept na fantastické pečené zemiaky. „S kyslou smotanou sú top," láka Jaro Bekr ďalších kuchárov, aby vyskúšali jeho veľmi chutný, a pritom jednoduchý recept. „Inak super aj ako párty snack," odporúča tanečník. Ako na to?
Postup prípravy:
* Zemiaky napichneme na špajdľu.
* Nakrájame na špirálu.
* Pripravíme si korenie: 1pl sušeného cesnaku, 1pl sušenej cibule, 1pl sušenej papriky, môže byť aj štipľavá, 1/2 pl sušeného zázvoru, 1pl soli, 1pl rozdrveného oregana.
* Zemiaky potrieme roztopeným maslom a posypeme zmesou korenia.
* Pečieme v trúbe na 180 stupňoch Celzia podľa toho, aké máte zemiaky, Jarovi Bekrovi to trvalo 55 minút.
* Dip urobíme z kyslej smotany s cesnakom a soľou.
Dobrú chuť!
Jaro Bekr a Monika Hilmerová varia aj spolu.
Foto: facebook Jara Bekra