Pripravte si spolu s deťmi zdravé lízanky či keksíky. Na trh prichádza slovenská kniha Domáce sladkosti

Gabriela Bachárová, 17. novembra 2018 o 11:58

Nechcete deťom kupovať zdraviu škodlivé sladkosti z obchodu? Štyridsať receptov na domáce cukríky, lízanky, čokoládky, keksíky či nanuky s použitím zdravých surovín obsahuje nová kniha Domáce sladkosti, ktorá vychádza 25. novembra.

Dobrú sladkú chuť!

Foto: vydavateľstvo Čo dokáže mama

Dvestostránková kniha ponúkne aj desať bonusových receptov na koláčiky zo zeleniny, ďalej postupy na limonády z ovocia, kvetov a byliniek, recepty na domáce zmrzlinky, zdravé pudingy, orieškové krémy a masielka, piškóty, čokolády, snickersky, kinderká a rôzne pečené mňamky. Čitateľky v nej nájdu aj nápady, tipy a inšpirácie týkajúce sa stravovania detí od certifikovanej detskej výživovej poradkyne.

Obálka novej knihy Domáce sladkosti

Foto: vydavateľstvo Čo dokáže mama

„Keď bola naša dcérka Peťka ešte úplný drobec, nedávala som jej žiadne sladkosti. Boli to super časy. Prišli sme do obchodu, nič si nepýtala, lebo tie farebné papieriky plné cukru ani nepoznala. Túto moju úžasnú túžbu necukríkovania sme však udržali len po tretieho Mikuláša, návštevy, škôlku, keď jednoducho cukríky, čokiny, lízatká, keksíky spoznala a samozrejme jej náramne zachutili. No mne to nedalo. Chcela som vymyslieť spôsob, ako jej niečo sladké neodopierať, no zároveň do nej dobrovoľne nepchať éčka, stužené tuky, palmový olej, biely rafinovaný cukor, konzervanty a iné chemky. A potom som na to prišla. Budem našim deťom vyrábať sladkosti doma,“ hovorí Andrea Kováčová z vydavateľstva Čo dokáže mama, ktoré knižku vydáva.

Recept na marhuľovú kožu.

Foto: vydavateľstvo Čo dokáže mama

„Spojila som sa s úžasnou certifikovanou detskou výživovou poradkyňou Katkou Paulišinovou, nakúpili sme formy na odlievanie lízaniek, cukríkov, žížaliek, brumíkov, nanukov, gumených medvedíkov, zaobstarali si tie najlepšie ingrediencie, veľa medu a ovocných štiav a pustili sa do práce. Spoločne sme vytvorili 50 rôznych úžasne chutných domácich sladkostí, ktoré vydávame v úplne novučkej knihe, aká na Slovensku ešte nebola. Zdravé domáce lízatka, cukríky, kinderká, snickersky, nutelly, rôzne pralinky, nanučky, tortičky, všetko nájdete v tejto knižočke v zdravej podobe bez akýchkoľvek chemiek. Stačí už len pekne farebne zabaliť a máte ako z obchodu. Deti ich môžu papať s vašim čistým svedomím, zabodujete na návšteve a spoločná príprava vám vytvorí prekrásne zážitky a spomienky," popisuje Andrea Kováčová. Viac o knižke na www.domacesladkosti.sk.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >