Aj rezne môžu byť hotové raz-dva. Ilustračné foto.
Foto: Pravda, Robert HüttnerPotrebujeme: 3 ks kuracie prsia, 3 vajíčka, 3 hrste nastrúhaného tvrdého syra, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice majonézy (alebo kyslej smotany), soľ a obľúbené koreniny. A misku, v ktorej to všetko zmiešame.
Postup: Kuracie prsia nakrájame na tenké slížiky, osolíme, okoreníme peprom, prípadne troškou červenej papriky a byliniek. V miske rozmiešame vajíčka, múku, majonézu (alebo kyslú smotanu) a syr. Do tejto zmesi pridáme nakrájané mäso. Všetko zmiešame a necháme aspoň hodinu postáť, aby sa chute spojili.
Potom môžeme piecť. Na panvici, rozpálenom oleji. Rezne naberáme lyžicou a tvarujeme podľa ľubovôle.
Podávame so zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť!