Príbehy úspešných, kvízy i zdravotné rady. Rebríček 10 najčítanejších článkov na ahojmama.sk v tomto roku

Patricia Poprocká, 29. decembra 2023 o 06:43

Životy a skutky úspešných ľudí, ale aj testy vedomostí a rady, ako zostať v zdraví, to sú témy, ktoré vás v tomto roku zaujali na našom webe najviac. Prečítajte si rebríček 10 najčítanejších textov ahojmama.sk, a ak chcete, tak aj samotné články. Tu sú:

Príbehy o úspechu a kvízy, tieto články vás v roku 2023 zaujali na našom webe najviac.

Foto: shutterstock

1. Keď stačí srdce

Nela Korčušková má 14 rokov a so svojou kresbou dobyla svet. V celosvetovej súťaži Detská mapa sveta, ktorú vyhodnocovali počas 31. medzinárodnej kartografickej konferencie organizovanej Medzinárodnou kartografickou asociáciou v Kapskom Meste, jej dielo Krehká ako bubliny (Fragile Like Bubbles) získalo prvú cenu. Je to skromné a tiché dievča, ktoré sa kresleniu doposiaľ venovalo len vo svojom voľnom čase, nenavštevovala ani ZUŠ-ku. Jej príbeh Nikdy nechodila ani na ZUŠ-ku, teraz vyhrala celosvetovú súťaž vás v tomto roku zaujal najviac zo všetkých článkov na ahomama.sk.

2. Matka krásna, a dcérka?

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková svoju dcéru Ninku, ktorá v tomto roku oslávila päť rokov, nikdy príliš nevystavovala, urobila však i výnimku. Obe sa spolu ukázali na obálke francúzskeho časopisu Gala. Náš príspevok o tom a ich spoločná fotografia sa tešili aj vášmu záujmu, článok Rastie do exotickej krásy bol za tento rok druhým najčítanejším.

3. Poznáte slávne romány a ich postavy?

Práve im bol venovaný kvíz Priraďte postavu k románu, ktorý vás v tomto roku nesmierne zaujal. Zo všetkých kvízov najviac a zo všetkých článkov ako tretí v poradí. Tak schválne, poznáte?

4. Z rutiny boj o každú sekundu

Mal to byť obyčajný cisársky rez, zmenil sa však o boj, v ktorom sa rátala každá sekunda. Lekári v nemocnici Košice-Šaca všetko našťastie vynikajúco zvládli a článok o dráme Rutinný cisársky rez sa zmenil na boj o život bol v tomto roku štvrtým najčítanejším na našom portáli.

5. Slovenská hudba a naj hity

Kvízy sa tešili obľube, svedčí o tom aj piate miesto nášho tohtoročného rebríčka. Kvíz Ako dobre poznáte slovenských spevákov a ich hity obsadil piatu priečku. Ako dobre ich poznáte?

6. Ako sa starať o črevá

Zdravé črevá, základ zdravia, hovorí uznávaný gastroenterológ, dnes riaditeľ Nemocnice ministerstva vnútra Ladislav Kužela. Jeho päť odporúčaní, ako si zdravé črevá uchovať, sa v celkovom hodnotení čítanosti článkov dostalo na šieste miesto.

7. Ťažké chvíle na onkológii

Žiaľ, život nie je len o radosti. Slovenský herec Ján Dobrík (38) známy najmä z účinkovania v televíznych seriáloch v auguste zverejnil, že jeho syn sa lieči na onkologickom oddelení. Jeho Srdcervúce fotografie z detskej onkológie sa tiež dostali medzi desiatku najčítanejších článkov.

8. Len ony dve a leto

Radostnejšie leto mala obľúbená herečka Táňa Pauhofová. Snímky Roztomilej dvojice, letnej pohody herečky s maličkou dcérkou Mílou si získali vašu priazeň a dostali sa na ôsmu priečku rebríčka.

9. Poznáte Slovensko?

Kvíz do tretice. Tentoraz o Slovensku, kde ste mali rozhodnúť, či sú jednotlivé konštatovania pravdivé alebo nie. Ak ste zvedaví, nech sa páči: Je to pravda alebo nie?

10. Ku gynekológovi

No a praktické rady na záver. Ako sa pripraviť na gynekologické vyšetrenie, prečo nechodiť s plným močovým mechúrom ste si mohli prečítať v článku U gynekológa, ktorý uzatvára prvú desiatku najčítanejších článkov za rok 2023.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >