Srdcervúce fotografie z detskej onkológie. Známy slovenský herec prežíva ťažké chvíle, ochorel mu syn

gb, 16. augusta 2023 o 06:30

Choroba si, žiaľ, nevyberá a tá ťažká zvlášť. Slovenský herec Ján Dobrík (38) známy najmä z účinkovania v televíznych seriáloch zverejnil, že jeho syn sa lieči na onkologickom oddelení.

Herec Ján Dobrík prežíva náročné chvíle.

Foto: SITA

O ťažkých chvíľach v rodine Jána Dobríka zatiaľ vedeli len najbližší. Že sedemročný Timotej podstupuje náročnú liečbu, to sa herec rozhodol zverejniť pomocou fotografií z banskobystrickej detskej onkológie. Bez ďalších podrobností k nim pripísal: „Na detskej onkológii v Banskej Bystrici sú pacientami skutoční hrdinovia. Ten náš hrdina je dnes po štyridsiatich dňoch vo svojej detskej izbe. Na pár dní... a potom pokračujeme.” O čo bol herec skúpejší na slová, o to viac povedali práve fotografie, ktoré vypovedajú o liečbe chlapca. Onkologicky choré deti trávia v nemocniciach často dlhé mesiace len s krátkymi prestávkami doma.

Na Slovensku sa onkologicky choré deti okrem Banskej Bystrice liečia ešte v Bratislave. Ročne spolu diagnostikujú vyše 200 prípadov rakovinových ochorení u detí do 19 rokov. Úspešnosť liečby u nás dosahuje úroveň najvyspelejších krajín, je to vyše 80 percent vyliečených pacientov. Najčastejšie sú leukémia, nádory mozgu, lymfómy a takzvané solídne nádory, ako je napríklad neuroblastóm a Wilmsov nádor. V samotných začiatkoch úsilia o liečbu detskej rakoviny bola pritom iba asi trojpercentná šanca, že sa dieťa vylieči.

Podpora od kolegov

Hercovi a jeho rodine vyjadrili podporu kolegovia z umeleckej branže. „Janík, veľmi sa teším, že sa to pohlo dobrým smerom. Myslím na vás každý deň. Objímam vás,” napísal k fotografiám herec Branislav Deák. „Včera som sa to dozvedela, Janko, veľmi, veľmi držím palce," vyjadrila sa zasa herečka Michaela Majerníková.

Rodák z Banskej Bystrice Ján Dobrík pôsobí v žilinskom Mestskom divadle. Na Slovensku sa stal známym najmä vďaka účinkovaniu v niekoľkých seriáloch, medzi nimi nájdeme napríklad seriály Divoké kone, Druhý dych, Prvé oddelenie či Panelák. Obľúbený umelec účinkoval aj v tanečnej šou TV JOJ Tanec snov, avšak kvôli zdravotným problémom ju musel opustiť. Najnovšie nakrúca seriál Niekde v Európe.

(Ďalšie fotografie z liečby syna Jána Dobríka si môžete pozrieť kliknutím na odkaz a na šípku vpravo)





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >