Zvolenská nemocnica pošle hospitalizované deti domov alebo do Bystrice

gb, TASR, 19. februára 2021 o 04:45

Kritická situácia vo zvolenskej nemocnici prinútila jej vedenie radikálne obmedziť činnosť detského oddelenia.

Zvolenská nemocnica.

Foto: Agel

„Všetci malí pacienti budú buď prepustení do domáceho liečenia, ak to ich stav dovoľuje, alebo presunutí na hospitalizáciu do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Je to v záujme ich ochrany pred koronavírusom aj v záujme zachovania chodu zvyšnej časti nemocnice,“ vysvetlila riaditeľka Ľudmila Veselá.

Naďalej však bude plne funkčná urgentná pohotovostná služba pre deti a aj ambulantná starostlivosť pre deti priamo vo zvolenskej nemocnici, a to na prízemí Spoločného pavilónu. V tomto zdravotníckom zariadení aj naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

Nemocnica stále rieši veľmi ťažkú pandemickú situáciu, kedy musí zabezpečiť zdravotnú starostlivosť 90 pacientom s koronavírusom a zároveň sa vysporiadať s výpadkom vyše 70 svojich kolegov. „V uplynulých dňoch sa situácia skomplikovala, pribudlo veľa pozitívnych pacientov s novým koronavírusom, ktorí boli privezení aj z iných častí regiónu, kde už nemocnice majú naplnené kapacity," poznamenala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.








Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarJanamichalkova 20. februára 2021 o 18:13

    Tak nech pošlú domov covidových pacientov, ktorí nepotrebujú veľkú starostlivosť. Takých je vysoké percento v každej nemocnici.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >