Všetky články

  • Obrázok Chutne, zdravo, lacno. Tipy, ako ušetriť a zvýšiť kvalitu jedla

    Chutne, zdravo, lacno. Tipy, ako ušetriť a zvýšiť kvalitu jedla

    Zdravé, kvalitné, a ešte k tomu lacné. Základné potraviny, aj deťmi obľúbené lahôdky môžete mať byť v bio kvalite a za pár drobných. Dajú sa pripraviť doma, vcelku jednoducho a najmä s prehľadným zložením.

  • Obrázok Hurá! Voľno budú mať niektorí školáci celý týždeň

    Hurá! Voľno budú mať niektorí školáci celý týždeň

    Školy majú možnosť dať deťom v pondelok 29. októbra riaditeľské voľno. Niektoré to využijú. Žiakom sa tak jesenné prázdniny predĺžia o jeden deň na celý pracovný týždeň.

  • Obrázok Posun času vplýva najmä na školákov, bábätkám neprekáža

    Posun času vplýva najmä na školákov, bábätkám neprekáža

    Posun času, keď si v nedeľu posunieme hodinky o hodinu dozadu, bude možno jeden z posledných. Európska komisia nevidí opodstatnenie striedania letného a zimného času, rovnako ani väčšina obyvateľov Európskej únie, tak chce Európskemu parlamentu navrhnúť, aby od budúcej jari platil už len jeden čas.

  • Obrázok Pozametaj, utri prach. Čo zvládne dvojročné a čo šesťročné dieťa?

    Pozametaj, utri prach. Čo zvládne dvojročné a čo šesťročné dieťa?

    Deti by mali mať už od malička svoje povinnosti v domácnosti. Nehovoríme o upratovaní hračiek, to je samozrejmosť. Ale o tom, že už dvojroční drobcovia môžu hádzať špinavé oblečenie do koša a šesťročné deti pozametať.

  • Obrázok „Teraz som tvoja mamička.“ Príbeh vydarenej adopcie

    „Teraz som tvoja mamička.“ Príbeh vydarenej adopcie

    „Zo zdravotných dôvodov sme s manželom nemohli sme mať vlastné deti, hoci sme sa od lekárov nikdy nedozvedeli, v čom je problém. Nepomohlo ani umelé oplodnenie. Rodinu sme však chceli veľkú a cítili sme, že je už najvyšší čas,“ hovorí Simona, mama osemročného a päťročného syna.

  • Obrázok Kam ísť rodiť? Vyberte si pôrodnicu, ktorá vám vyhovuje

    Kam ísť rodiť? Vyberte si pôrodnicu, ktorá vám vyhovuje

    Chystáte sa rodiť v Bratislave? Ak ste si ešte nevybrali pôrodnicu, možno vám pomôže piatkové stretnutie s odborníkmi, kde sa dozviete viac o pomeroch a praktikách v jednotlivých bratislavských pôrodniciach.

  • Obrázok Zhruba 20-tisíc detí je na Slovensku obeťou násilia

    Zhruba 20-tisíc detí je na Slovensku obeťou násilia

    Sexuálnym násilím je podľa odhadov Rady Európy každé piate dieťa, čo by na Slovensku znamenalo asi 20-tisíc detí. Nie každý prípad násilia je aj zaznamenaný, ohlásiť to pre deti býva totiž rovnako ťažké ako znášať samotné násilie. Celú traumu navyše prežívajú ešte raz. Kompetentní teraz riešia, ako im to celé uľahčiť.

  • Obrázok Lyžovaniu sa podriaďuje celá rodina. Cieľom je Svetový pohár

    Lyžovaniu sa podriaďuje celá rodina. Cieľom je Svetový pohár

    Z celého roka strávia so svojimi dcérami asi tak jeho tretinu. Niežeby nechceli viac, nedá sa. Miroslava a Ladislav Jančovci si totiž pre svoju rodinu zvolili športovú cestu, ktorá znamená aj odriekanie. Radi by, keby sa na štart Svetového pohára už v tomto roku postavila aj ich dcéra.

  • Obrázok Prestať s dojčením v tehotenstve netreba

    Prestať s dojčením v tehotenstve netreba

    Môže tehotná žena dojčiť? Okolo tejto otázky existuje veľa mýtov. Nejde len o babské výstrahy, že dojčenie bábätku v maternici odčerpáva živiny, sú dokonca aj lekári, ktorí mamičkám po otehotnení kážu s dojčením prestať. V skutočnosti však pri normálne prebiehajúcom tehotenstve nie je na dojčení nič nebezpečné.

  • Obrázok Neuveriteľné schopnosti novorodenca. Napodobní chôdzu a drží sa ako opička

    Neuveriteľné schopnosti novorodenca. Napodobní chôdzu a drží sa ako opička

    Keď príde dieťa na svet, je vybavené niekoľkými fascinujúcimi novorodeneckými schopnosťami. Sú to prírodou naprogramované odpovede na vonkajšie podnety. Časom sa tieto reflexy strácajú a nahrádzajú ich pohyby riadené vôľou.

  • Obrázok Spievajte svojmu malému. Bude pokojnejšie i lepšie zaspí

    Spievajte svojmu malému. Bude pokojnejšie i lepšie zaspí

    Dieťa plače a neviete ho utíšiť. Večer zasa odmieta spať. Čo robiť, keď už nič nezaberá? V týchto aj iných prípadoch môže byť pomoc prekvapujúco jednoduchá. Skúste mu zaspievať.

  • Obrázok Veronika Velez Zuzulová si užíva prvé týždne so synom

    Veronika Velez Zuzulová si užíva prvé týždne so synom

    Zvyčajne o taký čas dolaďovala posledné detaily pred prvými pretekmi. Teraz deň pred štartom Svetového pohára má Veronika Velez Zuzulová celkom iné povinnosti. V hlavnej úlohe je jej maličký syn Jul.

  • Obrázok Spí vaše dieťa dosť? 5 prekvapujúcich dôvodov, prečo by malo večer skoro do postele

    Spí vaše dieťa dosť? 5 prekvapujúcich dôvodov, prečo by malo večer skoro do postele

    Namiesto odporúčaných ôsmich spí mnoho dospelých kvôli návalu povinností o hodinu či dokonce dve menej. Výsledkom je únava a podráždenosť. A čo deti? Dbajte na to, aby sa poriadne vyspali. Spánok je pre ne rovnako dôležitý ako výživa alebo psychická vyrovnanosť.

  • Obrázok Kupovať v zime ovocie a zeleninu? Skúste si uskladniť vlastnú

    Kupovať v zime ovocie a zeleninu? Skúste si uskladniť vlastnú

    Ovocie a zelenia by mali tvoriť veľkú časť detského jedálnička. V lete to ide, no v zime? Pulty v obchodoch síce ponúkajú všeličo – od paradajok, šalátu, reďkoviek až po maliny, jahody, či dokonca melóny. Rodičia za nich platia nemalé peniaze, v dobrej viere, že dieťa dostáva vitamíny v prírodnej forme. Čo všetko však obsahujú plody, ktoré sa dopestovali umelo, prípadne museli prejsť polovicu zemegule?

  • Obrázok Čižmičky na nožičky. Ako vybrať dobrú zimnú obuv

    Čižmičky na nožičky. Ako vybrať dobrú zimnú obuv

    Staré sú mu malé, musíme kúpiť nové. Blíži sa zima, a tak sa rodičia vydávajú spolu s deťmi na neobľúbenú výpravu. Do predajne obuvi, zaobstarať topánky na chladnejšie obdobie roku.

  • Obrázok Je moje dieťa dys alebo nie?

    Je moje dieťa dys alebo nie?

    Porúch učenia pribúda, viete však rozlíšiť, kedy už ide o problém, ktorý si zaslúži pozornosť odborníkov, a kedy sa s trochou snahy dá všetko zlepšiť?

  • Obrázok Každý rozpráva, ale málokto načúva. Preto sa cítime osamelí

    Každý rozpráva, ale málokto načúva. Preto sa cítime osamelí

    Tibor Máhrik je teológ, filozof a vysokoškolský pedagóg. Hovorí o problémoch dnešnej rodiny a o tom, ako nájsť v nej harmóniu.

  • Obrázok Predčasne narodené deti budú mať 17. novembra v Košiciach festival

    Predčasne narodené deti budú mať 17. novembra v Košiciach festival

    Prvý ročník Purpurového festivalu pre najmenších bojovníkov sa uskutoční v sobotu 17. novembra v Košiciach. Je určený rodinám, ktorým sa dieťa narodilo predčasne, ale aj odborníkom venujúcim sa tejto problematike. Na Slovensku sa predčasne rodí už každé deviate dieťa.

  • Obrázok Fascinujúce video od zrodenia života po narodenie dieťaťa

    Fascinujúce video od zrodenia života po narodenie dieťaťa

    Pozrite si video, ktoré vás presvedčí o tom, že zrodenie života, vývoj človiečika v maternici a jeho príchod na svet je to najúžasnejšie, čo môže byť!

  • Obrázok Materské budú môcť poberať obaja rodičia súčasne

    Materské budú môcť poberať obaja rodičia súčasne

    Od začiatku budúceho roka budú môcť materskú dávku poberať obaja rodičia súčasne. Nie však všetci, štát v ústrety vyjde iba tým, ktorí majú dve, prípadne viac malých detí.

Ďalšie naše weby