Pozrite si, ako zmena polohy a klobúčik pomohli bábätku konečne schuti piť matkine mlieko

pt, 11. decembra 2018 o 08:55

Pomôcky na dojčenie sa netešia príliš veľkej obľube – ani u mamičiek, ani u laktačných poradkýň. Považujú sa skôr za prekážku tvorby mlieka a zdroj možných infekcií, nakoľko silikón, čo ako špeciálny, je vždy len silikón. Video ukazuje, akou skvelou pomôckou môže klobúčik byť v niektorých prípadoch.

Dojčenie má pre dieťa fyzický aj psychický prínos.

Foto: shutterstock.com

Problémom klobúčikov je, že ho často v pôrodniciach odporúčajú takmer automaticky pri prvom probléme mamičky s dojčením. A to bez akéhokoľvek ďalšieho vysvetlenia a poučenia, že ako bábätko rastie, možno klobúčiky odkladať.

Ak má však bábätko napríklad neúmerne malú bradu, takzvanú mikrognatiu, ako na videu, a nedokáže sa poriadne prisať na matkin prsník, klobúčik mu pitie uľahčuje. Ďalšou pozitívnou zmenou bola v tomto prípade aj zmena polohy pri dojčení – ak bolo bábätko položené horizontálne, pitie nešlo vôbec. Vertikálna poloha umožnila o niečo lepšie prisatie, bez klobúčika to však stále nebolo ono.

Napokon, pozrite si video laktačnej poradkyne Jany Michálkovej. Ako sa uvádza na jeho konci, pomôcka splnila svoju úlohu aj tým, že po troch mesiacoch ju už nebolo treba - bábätko dokázalo piť samé.

Ing. Jana Michálková je poradkyňa pri dojčení. Poradenstvu sa venuje od roku 2010. Neodporúča a odmieta podávanie umelého mlieka, pokiaľ neboli vyčerpané iné alternatívy. Rovnako neodporúča a odmieta používanie umelých náhrad prsníka (cumlík, fľaša, klobúčik). Pri poradenstve sa riadi Medzinárodným kódexom marketingu náhrad materského mlieka a princípmi vzťahovej výchovy. V priemysle detskej umelej výživy nemá žiadne záujmy. Toto video poskytla bezplatne.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >