Vyhrajte kuchárku Varecha! Zahlasujte o naj príbeh z ahojmama.sk

pt, gb, 16. decembra 2018 o 13:01

Milé čitateľky, milí čitatelia, sme radi, že ste s naším portálom už takmer dva mesiace. Ku koncu roka by sme vás za vašu priazeň radi odmenili. Keďže sa nedá obdarovať všetkých, pripravili sme pre vás súťaž.

Foto: shutterstock.com, Pravda, Juraj Stoklas

Zapojte sa do hlasovania o najsilnejší príbeh, ktorý sme na ahojmama.sk uverejnili. Získať môžete tri knihy vydavateľstva Pravdy 100 slaných a sladkých receptov Varecha.sk, tri knihy Časozberná kronika našej rodiny vydavateľstva Babičkárstvo, ale aj ďalšie zaujímavé tituly. Medzi cenami je napríklad veľká encyklopédia Odetí do krásy vydavateľstva Ikar či kniha Krížovka života o tajomstvách orientálnej medicíny. Vyhrať môžu piati z vás, a tri rodiny, ktorých príbehy získajú najviac vašich hlasov.

Ako hlasovať?

Hlasovať o najsilnejší príbeh môžete nižšie na stránke. Zapojiť sa môže každý, aj anonymne, stačí kliknúť v hlasovaniach na vybraný príbeh dolu na tejto stránke. Ak však chcete byť zaradení do žrebovania o knihy, je potrebné poslať email.
1) pošlite e-mail na redakcia@ahojmama.sk s predmetom „Hlasovanie“. Do mailu pošlite prosím svoje kontaktné údaje (adresu a telefón), ktoré použijeme v prípade, že vyhráte cenu. Písať o tom, komu dávate hlas, netreba, stačí, keď zahlasujete na tejto stránke. Ak budete hlasovať viac dní po sebe, mail opakovane posielať netreba.
2) hlasujte za vybraný príbeh do 19. decembra 2018
3) ak chcete, môžete sa na našej stránke www.ahojmama.sk aj zaregistrovať, čím získate možnosť zapájať sa do debát, komentovať články, prípadne uverejňovať svoje blogy, fotografie či videá z youtube - Registrácia tu

Hlasovať môžete opakovane každý deň.

Účastníci súťaže berú na vedomie a udeľujú organizátorovi v súlade s § 11 zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej tiež „zákon“) súhlas so spracúvaním (§ 4 zákona) poskytnutých osobných údajov účastníka súťaže na uvedené účely, a to až do odvolania tohto súhlasu. Súhlas možno odvolať bez uvedenia dôvodu. Účastník berie na vedomie a súhlasí so zverejnením svojho mena ako výhercu na webe pravda.sk, ahojmama.sk.

Ktorý príbeh sa vám páčil najviac?


Hlasujte dolu pod zoznamom súťažných článkov.

Ivanka.

Foto: archív Vladimíry Tatarkovej

Príbeh č. 1

Dcérkina smrť mi ukázala, koľko sme schopní uniesť kvôli vlastnému dieťatku
Dcérka Vladimíry sa narodila s ťažkou srdcovou vadou, ktorá si vyžadovala transplantáciu. Tej sa však maličká Ivanka nedožila. Vladimíra opisuje, ako sa dokázala s ťažkou stratou vyrovnať a aj to, ako sa dnes teší z malej dcérky Simonky. Príbeh si môžete prečítať tu.

Jančovci spolu. Na lyžiarskych pretekoch.

Foto: archív Ladislava Janča

Príbeh č. 2

Lyžovaniu sa podriaďuje celá rodina. Cieľom je Svetový pohár
Manželia Jančovci sú lekári, ktorých dcéry už odmalička trénujú zjazdové lyžovanie. Vidia sa len niekoľko týždňov do roka. Ako to zvládajú a ako vyzerá ich život, si môžete prečítať tu.

Ninka Sobotková, najmladší trnavský ľadový medveď v 0,5 - stupňovej vode v marci tohto roku.

Foto: Trnavskí Bílí Medvedi

Príbeh č. 3

Zima a mráz? Super! Kúpanie v polstupňovej vode Nina miluje
Nina Sobotková má 10 rokov a dokáže to, čo len málokto z jej rovesníkov. V treskúsich mrazoch vliezť do ľadovej vody a ešte sa z toho aj tešiť. Patrí k najmladším otužilcom na Slovensku. Jej príbeh si môžete prečítať tu.

Ivan a Soňa Rybanovci sú spolu už od stredoškolských čias.

Foto: Patricia Poprocká

Príbeh č. 4

Preč od mestského zhonu! Na lazoch si žijú svoje šťastie
Žiť v prírode a v súlade s prírodou. Soňa a Ivan Rybanovci si plnia svoj sen ešte zo školských čias. Bývajú uprostred prírody neďaleko Detvy, vyhýbajú sa plastom i iným výdobytkom civilizácie, ako je napríklad televízor a – sú šťastní. Viac o ich filozofii a životnom štýle si prečítate tu.

Patrik so svojou mamou na výlete.

Foto: archív Zuzany Mihale

Príbeh č. 5

Sedemnásť rokov s mamou za ruku
Patrik Mihale sa narodil predčasne a dlhý pobyt v inkubátore mu poškodil zrak aj mozog. Autistický nevidiaci chlapec žije vďaka svojej mame a otcovi plnohodný život, aký sa len dá. Má rád Elán, more, a výlety. Čo ho teší a čo by chcel dosiahnuť, nájdete tu.

Meow so svojou dcérou.

Foto: archív Wannaporn Biganič

Príbeh č. 6

Thajčanka Meow je na Spiši doma
Po slovensky toho veľa nevie, predsa len našu krajinu považuje za svoj domov. V Spišskej Novej Vsi žije Meow s manželom a dvomi deťmi už trinásť rokov. „Pre mňa nie je dôležité, kde žijem, ale to, že sme všetci pohromade...,“ približuje svoj životný postoj. Viac o živote jej rodiny tu.

Ela so staršími súrodencami.

Foto: archív Evy Šarkozyovej

Príbeh č. 7

Šesťročná Ela sa narodila s Downovým syndrómom. „Má bunku lásky navyše,“ hovorí jej mama
Keď sa malá Ela narodila, jej rodičia sa tešili, že na svet prišlo dievčatko. Podľa lekárov to mal byť chlapec. Testy v tehotenstve Downov syndróm neodhalili. „Keď nám ju potom priniesli, vedeli sme, že je naša, nech je akákoľvek, a že ju budeme ľúbiť," hovorí Elina mamička Eva Šarkozyová z Trnavy. Ako Ela obohacuje život ostatných, to sa dozviete tu.

S dieťaťom v šatke sa dá aj na pivo.

Foto: archív Slávky Chlebovej

Príbeh č. 8

Maroš Chlebo sa vybral s dvojmesačnou Grétkou v šatke „na jedno pivko“. A vyvolal ošiaľ na Facebooku
„Keďže nosenie nie je len pre mamičky, nosí u nás aj tato. Pri troch maličkých deťoch a podnikaní sú niektoré dni dosť náročné. Takto vznikla aj fotka, ktorá vyvolala reakcie na sociálnej sieti,“ popisuje Slávka Chlebová z Bratislavy. Príbeh fotografie si prečítajte tu.

Dnes je Tomáško Jančok už predškolák a darí sa mu dobre.

Foto: archív Ivety Jančokovej

Príbeh č. 9

„Keď sa Tomáško narodil, vážil jeden kilogram. Dnes je to zdravý a šikovný chlapček.“
„Môj syn Tomáško sa narodil v 27. týždni úplne bezproblémového tehotenstva. Po narodení vážil 1100 gramov, čo je ale na tak skorý termín naozaj slušná váha," začína svoje rozprávanie Iveta Jančoková z Bratislavy. O Tomáškovi sa viac dozviete tu.

Dominik Drdul nestráca úsmev.

Foto: Shutterstock.com

Príbeh č. 10

„S Dominikom je na vozíčku celá naša rodina,“ hovorí mama neskutočného mladého muža
Hneď v deň narodenia musel Dominik Drdul z Trnavy absolvovať svoju prvú operáciu v živote. Nasledovalo ich ešte veľa. Ako ale hovorí jeho mama Terézia Drdulová, všetko vždy znášal veľmi statočne. Dnes je z neho spokojný vysokoškolák. Viac o jeho príbehu čítajte tu.


Hlasovací formulár:

Hlasujte za príbehy

22,1%



6,7%



4,3%



5,5%



8,0%



2,5%



8,6%



3,7%



6,1%



32,5%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa