Maroš Chlebo sa vybral s dvojmesačnou Grétkou v šatke „na jedno pivko“. A vyvolal ošiaľ na Facebooku

Gabriela Bachárová, 25. novembra 2018 o 19:54

„Keďže nosenie nie je len pre mamičky, nosí u nás aj tato. Pri troch maličkých deťoch a podnikaní sú niektoré dni dosť náročné. Takto vznikla aj fotka, ktorá vyvolala reakcie na sociálnej sieti,“ hovorí Slávka Chlebová z Bratislavy.

S dieťaťom v šatke sa dá aj na pivo. Maroš Chlebo s dcérou Grétkou v šatke a synom Vilkom.

Foto: archív Slávky Chlebovej
„Manžel sa po takomto náročnom dni vrátil z práce a vyjadril túžbu ísť na pivo do neďalekého remeselného pivovaru, na čo som ironicky poznamenala: Samozrejme, ber si deti a môžeš. A keďže on si z vecí ťažkú hlavu nerobí, naviazal si do šatky dvojmesačnú Grétku, 3-ročného Vilka vzal za ruku a vyrazili na „jedno malé a džúsik“. Viem, že tento minipivovar je nefajčiarsky a tichý podnik, tak som sa potešila, že budem mať chvíľku čas len s najstaršou dcérkou. Všetci boli nakoniec spokojní," hovorí Slávka Chlebová. Fotka bola zverejnená vo facebookovej skupine Nosíme naše deti, vyslúžili si cez tisíc lajkov a mnohé pochvalné komentáre.

„S deťmi život nekončí. Narodenie prvej dcérky otočilo náš život o 180 stupňov, ako to býva asi u každého prvorodiča. Objavili sme však nosenie a kontaktné rodičovstvo a zistili, že takto môžu byť naše deti s nami takmer kdekoľvek bez toho, aby sme ich museli odkladať alebo aby tým trpeli. Ku Hanke (5 rokov) postupne pribudli Vilko (3 roky) a Grétka (2 mesiace). S deťmi chodíme na výlety, do prírody, do mesta a robíme s nimi veci, o ktorých sme presvedčení, že ich zvládnu. Sú tak súčasťou nášho života, vidia, čo robíme, vedia sa správať v reštaurácií (väčšinou) a zažijeme spolu veľa zábavy," pochvaľuje si mama troch detí.

S dieťaťom v šatke je jedlo rýchlo hotové.

Foto: archív Slávky Chlebovej

„S deťmi sme už dvakrát navštívili aj festival Pohoda, čo niektorí ľudia odsudzujú. No keďže sme program prispôsobovali ich potrebám a spánku, deti sa ešte mesiac po Pohode pýtali, kedy pôjdeme znova a naozaj si to užili. Detské stanové mestečko, koncerty z bezpečnej vzdialenosti, divadielka i jedlo," hovorí Slávka.

Práve nosenie veľmi pomáha, keď sú deti maličké. V šatke aj nosiči sa môžu dojčiť alebo si kedykoľvek zdriemnuť. „Nehovoriac o tom, že sa takto dostaneme kamkoľvek aj v náročnejšom teréne. Minulú jeseň sme sa vyviezli lanovkou na Skalnaté pleso a odtiaľ pokračovali na Zamkovského chatu, deti si cestou pospali a my sme si užili výlet takmer vo dvojici, zatiaľ čo sa ostatní rodičia podobne starých detí vracali lanovkou späť," spomína si Slávka.

Pri prvej dcérke ju nosenie pohltilo natoľko, že spolu so sestrou založili prvú slovenskú značku šatiek na nosenie detí Sestrice. Odvtedy do rodiny pribudli ďalšie dve deti a aj podnikanie sa rozrástlo, takže Slávka by si bez šatky už určite neporadila. S deťmi aj pravidelne pracuje a ony jej pri tom rady „pomáhajú".

Nosí samozrejme aj mama Slávka.

Foto: archív Slávky Chlebovej

Slávka Chlebová (vľavo) založila so sestrou firmu Sestrice, ktorá vyrába šatky.

Foto: archív Slávky Chlebovej

Ak sa vám páči tento príbeh, hlasujte zaňho v súťaži ahojmama.sk o naj príbeh a vyhrajte kuchárky Varecha. Hlasovať môžete do 19. decembra tu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >