Uchovajte si spomienky v novej rodinnej kronike

pt, 5. decembra 2018 o 12:54

Aj v ére rozmachu digitálnych fotografií a elektronických správ býva najistejším pamätníkom obyčajný papier. Ak chcete zaznamenať najdôležitejšie udalosti života vašej rodiny, môžete to skúsiť pomocou novej knihy Časozberná kronika našej rodiny.

Kniha umožňuje zaznamenať 10 rokov v živote rodiny.

Foto: Vydavateľstvo Babičkárstvo

Je to najnovšia veľká kniha vydavateľstva Babičkárstvo. Možno do nej zaznamenávať míľniky života – narodenie dieťaťa, svadba, oslavy, výlety, Vianoce, čokoľvek.

Umožňuje zadokumentovať desať rokov rodinného života. Pre každý rok je venovaných 14 stránok. „Časozberná kronika našej rodiny nostalgicky pripomína staré rodinné fotoalbumy, ktoré už takmer vymizli z bežných obchodov, a oveľa lepšie zachová spomienky na minulosť aj pre ďalšie generácie, než len obyčajné priečinky v počítači,“ odkazujú jej tvorcovia.

Vypĺňať ju môžu viacerí ľudia, čiže môže pri nej stráviť spoločný voľný čas celá rodina. Dajú sa do nej lepiť fotografie, opisovať udalosti, a to aj za pomoci tipov a navádzacích otázok od tvorcov.

Hlavnou predstavou zakladateľky rodinného vydavateľstva Moniky Kopřivovej pri tvorbe tejto knižky boli spoločné momenty strávené s rodinou, starými fotografiami a domácim koláčom. Kniha má navyše podľa nej aj liečebný účel, pretože pomáha precvičovať pamäť a zlepšuje prvé štádiá demencie a Alzheimerovej choroby.

Aby kronika vydržala dlhé roky, má veľký formát (30x30 cm), papier vysokej gramáže a pevnú väzbu.

V týchto dňoch sa už nachádza v predaji vo vybraných kníhkupectvách a na webe vydavateľstva babickarstvo.sk. Získať zadarmo ešte pred Vianocami ju máte šancu v našom hlasovaní o Naj príbeh ahojmama.sk, ak sa zapojíte do hlasovania a pošlete mail s kontaknými údajmi na redakcia@ahojmama.sk.

Vnútrajšok obsahuje aj tipy a navádzacie otázky.

Foto: Vydavateľstvo Babičkárstvo






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >