Detskú fakultnú nemocnicu v Banskej Bystrici zmodernizujú

TASR, 5. júla 2019 o 17:15

Poklepaním základného kameňa odštartoval projekt modernizácie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. „Jedným z hlavných cieľov je rekonštrukcia pediatrického lôžkového oddelenia, aby deti s matkami mohli byť spolu na izbe,“ povedala ministerka zdravotníctva Alexandra Kalavská.

Časť priestorov nemocnice.

Foto: Facebook nemocnice

Vďaka podpore Európskej únie banskobystrická nemocnica čiastočne zrekonštruuje priestory Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie Slovenskej zdravotníckej univerzity. Kompletne tiež obnoví priestory dvoch lôžkových oddelení, ktoré boli vybudované ešte v roku 1983 a sú pre dnešné potreby nevhodne koncipované. Nemocnica obnoví aj priestory pre urgentný príjem 2. typu, laboratórne priestory či priestory slúžiace na register pacientov. Modernizáciou prejde aj strojovňa vzduchotechniky, výťahy a práčovňa. Na všetky pracoviská banskobystrickej detskej nemocnice pribudnú moderné zdravotnícke prístroje. Rekonštrukcia bude stáť viac ako 13,6 milióna eur a potrvá približne dva roky.

„Tri roky po rekonštrukcii ambulantného traktu získala detská nemocnica nenávratný príspevok viac ako 13 tisíc eur na rekonštrukciu a modernizáciu lôžkových častí nemocnice a prístrojového vybavenia,“ konštatoval generálny riaditeľ nemocnice v Banskej Bystrici Juraj Gallo. Dodal, že za plnej prevádzky si rekonštrukcia počas nasledujúcich dvoch rokov vyžiada určité obmedzenia. Najväčším problémom bude hluk a presuny prevádzok, ktoré sa budú aktuálne rekonštruovať. „Rekonštrukcia za plnej prevádzky si vyžaduje dokonalé plánovanie a prispôsobenie chodu nemocnice novým situáciám. Potrebná bude aj ústretovosť, pochopenie a trpezlivosť našich pacientov a zamestnancov,“ doplnil medicínsky riaditeľ Miloslav Hanula.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >