Zaujímavosť: Knižničná hliadka odmení všetkých, ktorých vo Zvolene nájde čítať

TASR, 24. februára 2022 o 11:48

Rôzne darčeky sú pripravené pre všetkých, ktorých v rámci Týždňa slovenských knižníc, ktorý prebehne na budúci týždeň, nájdu knižné hliadky vo zvolenských kaviarňach alebo na železničnej stanici čítať.

Zvolenská knižnica.

Foto: Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene

Podujatie, organizované tamojšou Krajskou knižnicou Ľudovíta Štúra, chce takto zviditeľňovať poslanie knižnice ako kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie. Ako informuje knižnica, počas trvania Týždňa slovenských knižníc v nej bude zadarmo zapísaný každý nový čitateľ. Pripravená je aj zmes podujatí pre deti a dospelých. Každý deň v týždni bude na sociálnych sieťach uverejnený nový príspevok, propagujúci prácu knižnice.

V priebehu podujatia sa uskutoční aj burza kníh pre verejnosť, stretnutie žiakov ZŠ so spisovateľom Petrom Gärtnerom, hlasné čítanie rozprávok ako aj tradičné vyhlásenie súťaže Kráľ detských čitateľov.

„V pondelok 28. februára dopoludnia zriadime malú knižnicu na autobusovej stanici vo Zvolene, ktorá bude pozostávať z jedného regálu, naplneného darovanými knihami a bude slúžiť pre čakajúcich na autobus,” dopĺňa knižnica.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >