Mishiným deťom sa príliš nechce čítať, vymyslela originálny spôsob, ako ich k tomu prilákať

Patricia Poprocká, 10. mája 2020 o 04:55

Čítanie zatiaľ nepatrí k obľúbeným činnostiam Mishiných dvojičiek a ona by to rada zmenila. Speváčka a fotografka Misha preto napísala svojim dvojičkám knihu. O nich samých.

Mishine dcéry Mia a Nala sú momentálne prváčky.

Foto: Misha

Príbehy dvojičiek Mie a Naly. Prvé leto v Čaradiciach, tak sa volá Mishina knižka, ktorú dala vytlačiť v jedinom exemplári pre svoje dcéry. Známa speváčka odišla po ich narodení zo šoubiznisu, venuje sa fotografovaniu a presťahovala sa do tejto dediny neďaleko Zlatých Moraviec.

Kniha, na ktorej obale je odfotený ich dom, sú vlastne zozbierané zážitky Mishiných dievčat. „Ako fotograf mám desaťtisíce fotiek mojich detí. Využila som práve to a k fotkám som napísala príbehy, ktoré ich raz v dospelosti budú prenášať do detstva a pripomenú im aj milé detaily, na ktoré by inak úplne zabudli. Už len dúfať, že si ich budú chcieť čítať aj teraz, keď si majú to čítanie trénovať,“ vysvetlila.

Mia a Nala momentálne končia prvý ročník a Misha s nimi od narodenia rozpráva len po anglicky. Ide im to pekne, no ku knihám zatiaľ veľmi vzťah nemajú. „Do čítania ich musím celkom nútiť, no chcela by som, aby čítali radi,“ vraví Misha, ktorá sa po tejto knihe 11 príbehov chystá vydať pre svoje dvojičky ešte ďalšie príbehy. Už ich píše. Plánuje ich vydať 88.

Ako však ukazuje nasledujúci obrázok, ktorý Misha zverejnila na Instagrame, predsa len jej dcéry občas po knihe siahnu. A nemusí byť ani o nich. „Ak si myslíte, že toto je naša každodenná rutina... Nie je. Nie, nie som supermama, ale niekedy sa to deje a ja ich vtedy s nadšením šmirujem cez kuchynské okno a vytešujem sa,“ napísala k tejto fotografii.


Takto vyzerá Mishina kniha. Prečítať z nej si môžete, ak kliknete na šípku vpravo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >