
Čokoládové cake pops.
Foto: Varecha.skGastronomický portál Varecha.sk ponúka na výber citrónové gombíky, koko-čoko roládky, domáci pribináčik, sušienky s kokosovým krémom, avokádovo-banánové nanuky, trvanlivé pečivko plné čokolády, ovocné jednohubky, keksíkovú zmrzlinu alebo dezert zvaný pivo, ktorý môžu bez obáv ochutnať aj deti, pretože neobsahuje ani kvapku alkoholu. Všetky recepty si môžete pozrieť na tomto odkaze. A tu je malá ochutnávka.
Čokoládové cake pops
(recept od Annamárie Wurster–Nagyovej, šéfcukrárky Castel Mierovo Pension & Restaurant)Suroviny:
3 ks vajec
3 PL práškového cukru
3 PL hladkej múky
1 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Krém na guľky:
100 g horkej čokolády
2 PL kakaa
4 PL práškového cukru
3 PL mascarpone
Na ozdobenie:
200 g horkej čokolády
dekoratívne dekoratívne
Postup:
1. Cesto: Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Nakoniec primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
2. Po vychladnutí rozsekáme cesto v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Zamiesime a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichneme na papierové paličky a dáme do chladničky stuhnúť (asi na hodinu).
3. Ozdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať a keď čokoláda trochu stuhne, ozdobíme dekoratívnymi cukríkmi.