Malinový sorbet. Pochutnajte si!
Foto: PRAVDA, Ľuboš PilcPrináša ich portál Varecha.sk a ich výber je naozaj pestrý. Klasické verzie ako malinový či broskyňový, v ponuke je tiež z mrazených sliviek či z čaju rooibos a levandule. Všetky ich nájdete na tomto linku.
My vám ponúkame dva z nich: malinovú dobrotu a sorbet z pečených sliviek.
Malinový sorbet
Potrebujeme: 600 gramov malín, môžu byť i mrazené, 80 gramov cukru, 1 vaječný bielokPostup: Maliny rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko, pridáme cukor a zľahka premiešame s vyšľahaným snehom. Potom dáme mraziť. Buď v stroji na zmrzlinu asi 40 minút, alebo v plytkej miske na hodinu. Potom zmes vyberieme a rozmixujeme mixérom. Postup opakujeme každých 30 minút tri hodiny, aby bol sorbet krémový.
Sorbet z pečených sliviek
Potrebujeme: 2 kg sliviek, 2 polievkové lyžice mletého zázvoru, 2 polievkové lyžice trstinový cukorPostup: Slivky rozpolíme, odkôstkujeme, poukladáme na plech, aby sa neprekrývali. Posypeme zázvorom a cukrom a dáme na 15 minút piecť. Po vychladnutí ich prepasírujeme. „V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót,“ radí autorka receptu s prezývkou Patincatsomekitchen. Slivky potom už len treba uložiť do vzduchotesnej nádoby a dať do mrazničky. Pre ešte hladšiu konzistenciu autorka odporúča po zmrazení ešte rozmixovať, ako chcete.