Dobrú chuť!
Foto: Varecha.sk/olineckaMarhuľový koláč s tvarohom, posýpkou, makom alebo radšej jednoduchá bublanina? Vyberte si svoj obľúbený z nasledujúcich receptov portálu Varecha.sk. Nájdete ich na tomto linku.
My z nich vyberáme:
S tvarohom
Potrebujete: 3 vajcia, 150 gramov cukru, 250 gramov tvarohu, 300 gramov múky, štvrť balíčka prášku do pečiva, marhulePostup:Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh, vmiešame múku a prášok do pečiva. Vlejeme do okrúhlej formy, poukladáme marhule pokrájané na štvrtinky a pečieme na 180 stupňoch 40-45 minút.
Makový s mandľami
Potrebujete: kilo marhúľ, 6 vajec, 100 gramov hladkej múky, 200 gramov mletého maku, 100 gramov mletých mandlí, 1 maslo, 100 gramov práškového cukru, 1 vanilku, citrónovú kôru z polovice citróna, pomarančovú z polovice pomaranča, 80 gramov kryštálového cukru, štipku soliPostup: Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do hustej peny, potom pridáme zvyšné suroviny a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech, poukladáme marhule a pečieme na 180 stupňoch
Jemnučká bublanina
Potrebujete:200 gramov hladkej múky, 200 gramov polohrubej múky, 250 gramov práškového cukru, 5 vajec, 3 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1 citrón, prášok do pečiva, štipka soli, marhulePostup: Žĺtky vymiešame s cukrom a soľou, pridáme olej, neskôr šťavu i kôru z citróna. Potom pridáme mlieko a múky zmiešané s práškom do pečiva. Napokon pridáme tuhý sneh z bielkov. Navrch poukladáme marhule a dáme piecť na 190 stupňov na tridsať minút.