Perníčky chutia fantasticky.
Foto: Radovan VarcholaPotrebujeme: 2 hrnčeky múky (ak chcete zdravšiu verziu, odporúčame špaldovú, prípadne skombinovať hrnček obyčajnej hladkej, hrnček špaldovej či celozrnnej), ¼ hrnčeka hnedého cukru, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 hrnček mlieka (môže byť aj rastlinné), ½ hrnčeka oleja (alebo kokosového tuku), 2 vajíčka (pre vegánov 3 lyžice chia semiačok namáčaných v hrnčeku vody), troška sódy bikarbóny, škorice, mletého muškátového orieška a koriandru
Postup: Jednoduchšie to už azda ani nemôže byť: Všetko zmiešajte vo veľkej miske, najlepšie elektrickým šľahačom, aby vznikla hladká masa.
Potom nalejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený a posypaný strúhankou, a dáme piecť na 20 minút na 160 stupňov.
Po upečení natrieme najlepšie slivkovým lekvárom a polejeme horkou čokoládou.