Recept na víkend: Nevšedné zapekané zemiaky s bryndzou podľa modelky Mirky Luberdovej

gb, 6. marca 2021 o 04:26

Modelka, slovenská a európska vicemiss, výživová poradkyňa a mama dvoch detí Mirka Luberdová je známa svojou láskou k zdravej kuchyni. Svojich fanúšikov vie potešiť receptami na nevšedné jedlá i na tie bežné, ale v novej úprave.

Mirka Luberdová je nielen krásna žena, ale i vynikajúca kuchárka.

Foto: Daniel Kaplavka

Práve to je i prípad zapekaných zemiakov s bryndzou, ktoré potešia priaznivcov zdravej výživy aj tradičnejšieho varenia, to podľa toho, ktorým surovinám dáte pri príprave jedla prednosť.

Ako na zapekané zemiaky s bryndzou podľa Mirky Luberdovej
Tristo gramov zemiakov ošúpeme, nakrájame na kolieska a premiešame so soľou a hroznovým olejom na varenie. Takto pripravené zemiaky dáme piecť do rúry vyhriatej na 160° zhruba na 10 až 15 minút, aby zmäkli (nie sa upiekli, iba zmäkli). Medzitým jedno balenie bryndze zmiešame s rastlinnou smotanou alebo smotanou na varenie. Pridáme do nej aj orestovanú cibuľku na ghee masle (prepustené maslo). Jemne osolíme, dochutíme sladkou mletou paprikou a dôkladne premiešame.

Na panvici opečieme buď slaninku alebo na drobno nakrájaný tempeh (sójový výrobok, ktorý sa vyrába kvasením sójových bôbov). Do smotanovej zmesi s bryndzou pridáme jedno vajíčko a všetko opäť premiešame. Zemiaky vytiahneme z rúry a začíname postupne vrstviť do maslom jemne vytretej zapekacej misy. Priebežne zalievať omáčkou, posypať slaninkou. Takto pripravenú zapekaciu misu dáme do rúry vyhriatej na 180° a pečieme dochrumkava ďalších zhruba 10 minút. Na fotografii nižšie môžete vidieť výsledné dielo. Dobrú chuť!



Mirka Luberdová je v kuchyni ako doma.



Deti Mirky Luberdovej, Riško a Izabela, s domácou pizzou. Syn ako malý ochorel na leukémiu, čo bolo pre modelku veľmi náročným obdobím.



Mirka vyznáva zdravý životný štýl, pred niekoľkými mesiacmi sa začala otužovať.



A šup znovu do kuchyne!







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >