Že nemocničné jedlo nemôže vyzerať parádne? Pozrite, ako sa s ním hrá kuchárka z Bratislavy

Gabriela Bachárová, 15. júna 2022 o 04:10

Nemocničnú stravu máme zväčša spojenú s nevábnym vzhľadom a mdlou, nedobrou chuťou. Mnohí pacienti sa domov vracajú vychudnutí, pretože nedokážu zjesť viac ako pár súst, a tešia sa na poctivé domáce jedlá. Nie v každom zdravotníckom zariadení však stravu považujú za to posledné, čo by malo pacientov zaujímať.

Špeciálne diéty pre pacientov Národného ústavu detských chorôb v Bratislave pripravuje kuchárka Renáta Gažová, ktorá svoju prácu miluje, dáva si na nej záležať a malých pacientov chce príťažlivým aranžovaním jedla aj potešiť. Veď kto by bol rád v nemocnici! Každá pozitívna vec, ktorá sa v nej objaví, dokáže zmierniť stres a nepohodu spojenú s pobytom na mieste, kde nechce nikto stráviť dlhšiu ako nevyhnutnú dobu. Vie to aj pani kuchárka z detskej nemocnice, ktorej sa teraz za jej prácu dostalo pochvaly od mamičky hospitalizovaného dieťaťa.

„Chcela by som pochváliť pani kuchárku, ktorá neskutočne naaranžovala tanier s jedlom. Hotové umelecké dielko a nie je to prvýkrát! Veľmi to potešilo moju dcéru, prestreté jedlo lahodilo nielen oku a duši, ale aj vynikajúco chutilo. Vďaka za takéto veľké maličkosti, ktoré pripravuje s láskou,” napísala vďačná mama.

Špeciálne diéty pripravuje Renáta Gažová, ktoré pracovné skúsenosti získavala aj v ďalších stravovacích prevádzkach, spolu s kolegyňami pre pacientov na základe indikácie lekára, napríklad pri metabolických ochoreniach, poruchách príjmu potravy, individuálnych, vegetariánskych diétach a podobne. „Rozpis špeciálnej diéty pre konkrétneho pacienta vždy pripraví nutričný terapeut a musí spĺňať prísne biologické aj energetické potreby danej diéty pre konkrétneho pacienta,” upresnila detská nemocnica. A hoci diéta, jedlo vyzerá veľmi dobre, veď pozrite na fotografie.











Na atraktívny vzhľad jedla a skvelú chuť sa snažia prilákať mamičky aj v pôrodnici v moravskom Havířove, ako sme o tom pred časom už písali. Na raňajky im tam servírujú chutné a výživné pokrmy v príjemnom prostredí, ako niekde v hoteli. Dobre vedia, že aj taká „maličkosť” ako dobré jedlo zlepší povesť zdravotníckeho zariadenia, ktoré sa potom stane medzi mamičkami vyhľadávanejším.










Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >