Výťažok z Plesu v opere umožní spoločné vzdelávanie postihnutých a zdravých detí

SITA, 12. januára 2019 o 11:32

Peniaze získané z Plesu v opere, ktorý sa koná dnes 12. januára, pomôže hendikepovaným deťom, aby sa nemuseli vzdelávať oddelene od svojich zdravých rovesníkov, ale spolu s nimi.

Výťažok z plesu pôjde aj tento rok na podporu inkluzívneho vzdelávania.

Foto: Ples v opere

V minulom roku hostia plesu prispeli na podporu inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením sumou 254 620 eur. Tento ročník má ambíciu sumu ešte navýšiť. Devätnásty ročník dobročinného Plesu v opere, ktorý sa uskutoční v historickej budove Slovenského národného divadla, privíta hostí nielen z oblasti kultúry a spoločenského života, ale aj športu, vedy, medicíny či hospodárstva. Tí opäť podporia rozšírenie programu Škola inkluzionistov, ktorý pomáha začleňovať hendikepované deti do bežných škôl, na ďalšie školy v rámci Slovenska.

Celkovo sa už podarilo vyzbierať takmer dva milióny eur, ktoré v plnej výške putovali na podporu dobročinných projektov. „Mnohí hostia prispievajú niekoľkonásobne vyššou sumou, ako je stanovený základný príspevok na dobročinný zámer Plesu v opere a umožňujú nám tak realizovať zmysluplné projekty, ktoré majú reálne výsledky,“ uviedla riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Za uplynulých desať rokov podpora umožnila aj vznik a prevádzku troch centier včasnej intervencie, nákup prístrojov a vybavenia pre Detské kardiocentrum, výťažok z plesu pomohol šiestim perinatologickým centrám, štyrom detským klinikám anestéziológie a intenzívnej medicíny, a časť z neho išla na kultúrne podujatia pre zdravotne hendikepovaných a ľudí zo sociálne slabších pomerov.

„Práve podujatie, akým je Ples v opere, a medializácia s ním spojená má veľký celospoločenský význam. A som rád, že médiá sa nevenujú len téme plesu, ale aj inkluzívnemu vzdelávaniu, čo môže veľmi pomôcť tomu, aby verejnosť túto tému vnímala inak, začala si uvedomovať jej dôležitosť a predovšetkým fakt, že je potrebné inklúziu na školách podporovať,“ konštatoval správca Nadácie pre deti Slovenska Ondrej Gallo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >