Rodičia dostanú v októbri 100 eur na každé dieťa

SITA, TASR, 31. augusta 2021 o 03:15

Rodičia všetkých nezaopatrených detí vo veku do 18 rokov dostanú za september prídavok na dieťa vyšší o 74,50 eur. Celková suma prídavku na dieťa tak za september dosiahne 100 eur.

Rodičia dostanú na každé dieťa sto eur.

Foto: Shutterstock.com

Rodičom úrady práce a sociálnych vecí túto sumu vyplatia v októbri. Vyplýva to z materiálu, ktorý v utorok schválila vláda. Na jednorazovom zvýšení prídavku na dieťa sa v pondelok dohodla koaličná rada.

Jednorazovo zvýšený prídavok na dieťa vláda neposkytne na tie nezaopatrené deti, na ktoré vyplatila jednorazovú pomoc v hmotnej núdzi v sume 333 eur. „Jednorazové zvýšenie prídavku pre dieťa, ktoré prvýkrát nastúpilo do prvého ročníka základnej školy, tým nie je dotknuté," uvádza sa v materiáli.

Prídavok na dieťa vláda zvýši „za účelom zmiernenia následkov prijatých opatrení v súvislosti so šírením pandémie Covid-19, ktoré mali negatívny dopad na rodiny s nezaopatrenými deťmi".

„Jednorazový príspevok vo výške sto eur na každé dieťa do dovŕšenia 18. roku života môže pomôcť najmä rodinám, ktoré majú viac detí a ktoré sa potrebujú pripraviť na nový školský rok," okomentoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Úrady a peniaze - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >