Petržalka otvorila prvé bezbariérové ihrisko, má aj hojdačku pre vozíčkarov

TASR, gb, 24. júna 2019 o 08:37

Bratislavská Petržalka má prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko pre deti so zdravotným postihnutím na Blagoevovej ulici. Nachádza sa v blízkosti denného centra Baobab pre deti s viacnásobným postihnutím. Využívať ho môžu aj zdravé deti.

Prvé inkluzívne ihrisko v Petržalke.

Foto: TASR

Ihrisko ponúka napríklad hojdačku pre vozíčkarov, hojdačku s popruhmi, hniezdo, inkluzívny kolotoč, vyvýšené pieskovisko, bezbariérovú trampolínu, prvky na rozvoj motoriky či basketbalový kôš. Návštevníci na ňom nájdu aj reflexný chodník na bosé nohy, multisenzorické herné prvky pre deti s hendikepom a mobiliár prispôsobený ľuďom so zdravotným znevýhodnením.

„Som rád, že tento projekt splnil svoj účel, a tým bolo rozšírenie a skvalitnenie služieb pre ľudí s telesným a mentálnym postihnutím, podpora rodín, ktoré sú v bežnom živote obmedzené bariérami a predsudkami a trávia čas doma. V neposlednom rade chceme byť pozitívnym príkladom pre ostatné mestá a mestské časti," konštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka. Podľa vicestarostky Jany Hrehorovej si tak samospráva môže vyskúšať inklúziu v praxi.

Na jeseň minulého roku otvorili inkluzívne ihrisko vo Zvolene, jeho súčasťou je napríklad pieskovisko či prevažovacia hojdačka upravené špeciálne pre deti na vozíčku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >