Materinská láska je bezbrehá. Dojemné zábery, ako si kobyla prichýlila osirelé žriebätko

Patricia Poprocká, 7. februára 2022 o 05:20

Ona pri predčasnom pôrode stratila mláďa, on zasa po svojom narodení mamu. Príbeh mal koniec ako z rozprávky, dve osamelé zvieratká si navzájom pomohli a vytvorili rodinu. Pozrite si na krátkom videu nádhernú idylku.

Adopcia sa vydarila. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock

Ku konskej „adopcii“ prispeli ľudia, ktorí sa rozhodli zoznámiť kobyliu mamu so žriebätkom, na skúšku, nevediac, ako to dopadne. O to väčšia bola radosť všetkých, keď sa kobyla automaticky ujala malého koníka ako vlastného. A žriebätko, jasne si vedomé svojich potrieb, okamžite chcelo sať mlieko. Štvornohá mama nemala problém, mláďa hneď prijala za svoje a umožnila mu to.

Hoci bola predtým žrebná kratšie než by mala, svoje žriebätko, ktoré zahynulo, porodila predčasne o dva mesiace, bez problémov mohla adoptívneho koníka nadojčiť. Ako je to možné? Jednoducho, je to ďalší dôkaz, že matka (u zvierat i u ľudí) má mlieko už počas tehotenstva. Nie je to tak, ako sa dodnes niekdy mylne tvrdí, že mlieko sa začína len tvoriť pár dní po pôrode. Mlieko tam už je a novorodenec sa ho dokáže napiť. Ak mu to, samozrejme, umožníme.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >