Toto video vás dojme! Gorila sa rozplývala nad ľudským mláďaťom

Gabriela Bachárová, 14. mája 2021 o 04:15

Svety ľudí a zvierat sú si bližšie, ako si možno myslíme.

Gorily sú inteligentné a citové tvory.

Foto: archív

Stalo sa to tento mesiac v bostonskej zoologickej záhrade. Emily Austin, mamička päťtýždňového Canyona sa spolu s manželom Michaelom vybrala pozorovať zvieratá a pristavila sa pri gorilách. To, čo nasledovalo, však určite nečakala a zo zoo si napokon odniesla zážitok na celý život.

Gorilu Kiku maličké dieťatko zaujme, priblíži sa ku sklu, ktoré ich oddeľuje, aby sa naň mohla lepšie pozrieť. Je vidieť, ako veľmi by chcela prekonať sklenenú bariéru a priblížiť sa k bábätku naozaj. Uprene ho pozoruje a keď k nej mamička zdvihne ručičku svojho synčeka, nastane dojemný okamih. Gorila ju cez sklo pohladí a oči má pritom plné lásky. „Nikdy som si nemyslela, že zažijem také niečo. Bolo to krásne,“ neskrýva žena nadšenie vo videu, ktoré priniesol kanál News Centrum Maine a ktoré si môžete pozrieť nižšie. Nečakaná reakcia zvieraťa Emily dohnala takmer k slzám.



Gorila chlapčeka pozorovala asi päť minút, na konci prišla dokonalá pointa. Gorila priniesla mamičke ukázať svoje vlastné mláďa, osemmesačného samčeka Pabla. Hrdá zvieracia mamička sa tiež chcela pochváliť! Gorily sú veľmi inteligentné zvieratá s bohatým citovým a spoločenským životom. Udalosť, ktorá sa stala v Bostone, to len dokazuje.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >