Karpatská nadácia podporí základné školy a učiteľov na východe, možno získať 2 500 eur

TASR, 1. novembra 2020 o 04:31

Karpatská nadácia finančne podporí základné školy a učiteľov na východnom Slovensku. Školy, ktoré chcú urobiť svoj vzdelávací proces kreatívnejší a pútavejší, majú možnosť získať od nadácie finančnú podporu v rámci programu Škola budúcnosti.

Školy majú možnosť získať peniaze.

Foto: shutterstock.com

„Úspešní žiadatelia môžu získať pre svoj projekt podporu až 2 500 eur," informoval Ján Melikant z Karpatskej nadácie s tým, že program celkovo prerozdelí 20 000 eur.

Ako ďalej ozrejmil, o finančnú podporu sa môžu uchádzať aj učitelia základných škôl. V rámci programu Učiteľ/ka budúcnosti môžu na svoje inovatívne projekty získať osobný grant až tisíc eur, pričom až 20 percent z poskytnutého grantu môžu použiť na ohodnotenie vlastnej práce na projekte.

„Karpatská nadácia vníma nedostatočnú pripravenosť a schopnosť vzdelávacích systémov reagovať na rýchlo sa meniace potreby vzdelávania a prípravy detí a mladých ľudí na život v 21. storočí. Preto v tejto oblasti vyvíjame vlastné riešenia. Cez naše programy chceme podporiť progresívne školy a učiteľov, ktorí prichádzajú s vlastnou iniciatívou a kreatívne menia systém vzdelávania vo vlastnom bezprostrednom okolí," uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Oba programy podľa jej slov spustili vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life od Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Viac informácií o oboch programoch je možné nájsť na webstránke nadácie www.karpatskanadacia.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >