Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comPonúkame sedem tipov na konzervovanie džemu prírodnými látkami aj s jednoduchými receptami. Nech sa páči.
Džemy deti milujú, najväčším problémom tejto sladkej ovocnej pochúťky je, že má málo vitamínov (ničia sa dlhým varením), veľa cukrov a často i chemických konzervantov. Ako si uvariť aspoň trochu zdravší džem? Inšpirujte sa niektorým z našich tipov.
Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comUž dlho platí, že nie je chlieb ako chlieb. Niektorý ani neviete, že jete, iný sa drobí, prípadne je akejsi fádnej chuti. Ak sa vám cnie za starým dobrým poctivým chlebom, je tu pre vás tento recept na niekdajší chlieb starých mám.
S týmto koláčikom sa dlho babrať nebudete. Stačí jedna veľká miska, štyri väčšie jablká nakrájané na kocky, pár prísad a skvelá pochúťka je na svete naozaj za pár minút!
Sú chutné, zdravé a pripraviť ich možno naozaj rôznorodo. Jedlé gaštany patria k jeseni, tak si z nich poďme niečo pripraviť. Sladko, slano či natural? Vyberte si.
Vyčarí príjemnú atmosféru, zahreje a vylepší náladu po náročnom dni. Šálka horúcej čokolády padne v jesenných dňoch či večeroch náramne vhod, nechajte sa pozvať prostredníctvom niektorého z nasledujúcich receptov.
Nikdy nechutia tak ako teraz, keď sú čerstvo nazbierané. Hubárska sezóna je v plnom prúde a nie všetky huby musíte len sušiť, mraziť či nakladať. Skúste z nich tatarský biftek, perkelt alebo praženicu. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť skvelá.
Priberá sa od ovocia? Áno, je pravda, že na rozdiel od zeleniny obsahuje viac cukrov, napriek tomu sa ale neodporúča vyraďovať ho z jedálnička, dokonca ani vtedy, keď chcete schudnúť. Je to skôr naopak.
Cibuľa s makom? Že nejaká čudná kombinácia? Pre nás možno, v Poľsku sú však takéto cibuľové žemle obľúbenou pochúťkou. Vyskúšajte, to je náš dnešný recept na víkend.