
Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comPonúkame sedem tipov na konzervovanie džemu prírodnými látkami aj s jednoduchými receptami. Nech sa páči.
Džemy deti milujú, najväčším problémom tejto sladkej ovocnej pochúťky je, že má málo vitamínov (ničia sa dlhým varením), veľa cukrov a často i chemických konzervantov. Ako si uvariť aspoň trochu zdravší džem? Inšpirujte sa niektorým z našich tipov.
Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comTá vôňa, ktorá sa šíri pri príprave zemiakových placiek, priláka do kuchyne celú rodinu. Aj vám sa stáva, že ich nestíhate piecť, tak rýchlo miznú ešte za horúca? Pripomeňte si toto obľúbené jedlo s naším rebríčkom najklikanejších receptov v histórii Varecha.sk. Tak čo, budú na večeru?
V dobách socializmu toho veľa na trhu s nábytkom a bytovým vybavením nebolo, a tak skoro všetci mali doma tú istú obývaciu stenu či rovnaký typ kuchynskej linky. Tí starší preto určite v retro múzeu veľakrát vykríknu, že vystavenú vec veľmi dobre poznajú z domácnosti, ktorú viedli či kde vyrastali. A tí mladší možno prvýkrát vo svojom živote uvidia pevný telefón a poznajú, ako vyzerala detská izbička vtedajších detí, ich dnešných rodičov.
Všeličo sa dá pripraviť z karfiolu, nielen ho vypražiť v trojobale. A tieto recepty sú toho dôkazom!
Zahryznite sa do jahôd na tisíc spôsobov, teraz je ideálny čas. Ak chcete vyskúšať niečo nové než váš už osvedčený džem či zákusok, skúste niečo z našich tipov. Rýchla bublanina, lahodný krém či netradičný likér.
Kúsky dochrumkava vypraženého kuracieho mäsa, tie veru málokoho nechajú chladným. Kuracie nugetky sú bežnou súčasťou ponuky fastfoodových reťazcov a nájdeme ich aj ako polotovar v mraziacich boxoch. Ale ruku na srdce, domáce sú domáce. Je viacero možností ako ich pripraviť, tak niektorú vyskúšajte. Určite nimi potešíte aj svoje deti, napríklad ak ste ešte nestihli osláviť deň detí.
Čas jahôd je tu, farmy ponúkajú samozbery, ak máte čo len trocha času, určite ich využite. Jahody sú vzácne ovocie, prospešné telu aj duši a tým čerstvo nazbieraným sa žiadne z obchodu nevyrovnajú. Viete, na čo všetko ich môžete, nielen v kuchyni, využiť?
Obzrime sa dnes do histórie, chceli by ste ochutnať, čo jedli naši vojaci, bojujúci na frontoch v SNP? Malo byť toho veľa, malo to byť sýte, výživné a rýchle. Požiadavky na jedlo neboli zvlášť náročné, napokon, ani vyberať nebolo veľmi z čoho. Vodová polievka s krupicou, krúpami či ryžou, ktorú recept vám dnes ponúkame, možno znamenala hody.