Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comPonúkame sedem tipov na konzervovanie džemu prírodnými látkami aj s jednoduchými receptami. Nech sa páči.
Džemy deti milujú, najväčším problémom tejto sladkej ovocnej pochúťky je, že má málo vitamínov (ničia sa dlhým varením), veľa cukrov a často i chemických konzervantov. Ako si uvariť aspoň trochu zdravší džem? Inšpirujte sa niektorým z našich tipov.
Obľúbená prísada do koláčov, buchiet alebo len tak na chlieb. Uvarte si džem doma a bez chémie.
Foto: shutterstock.comSuché druhy vianočného pečiva, ako sú napríklad vanilkové rožteky, zázvorníky či medovníčky, uskladňujte najlepšie v papierových krabiciach a na balkóne. Chladnička im nesvedčí.
Stráviť hodinu či dve pri príprave koláča je niekedy celkom príjemný relax, ak však človek nemá času nazvyš, rýchle hrnčekové koláče sú na nezaplatenie. Všetko spolu zmiešať a šup do rúry! Pokojne aj na Vianoce, prečo nie.
Popcorn deti milujú, oproti čipsom či tyčinkám je to vskutku zdravá slaná pochúťka. Môžete ho teda pokojne zaradiť do sviatočného jedálnička, aspoň tak to naznačujú najnovšie štúdie.
Nie je to rýchlovka, ktorú by ste mali hotovú za pár minút, ale zasa ani nič extra komplikované, čo by ste nezvládli. Karamelový veterník je skvelý pravý zákusok so všetkým, čo k tomu patrí – sladký aj krémový. Ak premýšľate, aký dezert upiecť po sviatočnej večeri, toto je ideálny tip.
Ich vôňa dotvára atmosféru predvianočných dní, kto by odolal teplému balíčku pečených gaštanov?
Vianoce sú čoskoro tu, aj dnešný recept je vianočný. Medovníčky k týmto sviatkom u nás patria a ak sa ich práve chystáte piecť, nech sa páči dávny recept starých mám. Tento má už sto rokov.
Aj keď je to typické štedrovečerné jedlo, kapustnice sa varia vo veľkom už teraz, v tento predsviatočný čas na vianočných večierkoch či posedeniach s priateľmi. Ponúkame vám dva recepty na túto typickú sezónnu pochúťku, s mäsom a klobáskou, a druhú pre vegánov.