Dve deti prepadli dôchodkyňu, chceli peniaze

SITA, pt, 25. januára 2019 o 15:08

Už druhý prípad malých zlodejov riešila polícia tento týždeň. Pred pár dňami sa pokúšal ukradnúť kabelku 12-ročný chlapec v Nových Zámkoch, teraz zasa 13-ročný školák so spolužiačkou v Košiciach.

Detská kriminalita je čoraz rozšírenejšia, chyba je v ich rodinách. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock.com

Žiaci si vyhliadli 65-ročnú dôchodkyňu v mestskej časti Košice Západ, ktorú sledovali a dohodli sa, že ju okradnú. Prepadli ju, pričom sa jej chlapec pokúšal zobrať kabelku. Jeho 12-ročná kamarátka sa prizerala.

Žene sa podarilo ujsť na recepciu blízkeho hotela a privolala policajtov. Tí obidve deti zadržali, vzhľadom na ich vek však vyšetrovateľ trestné stíhanie pre zločin lúpeže zastavil.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, ďalší postup polície bude smerovať k rodičom maloletých osôb. Preskúma ich trestnoprávnu zodpovednosť, či sa nedopustili trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Vyšetrovateľ zároveň dá podnet prokurátorovi, aby navrhol súdu umiestniť páchateľov do ústavnej výchovy.

Ako sme už pred pár dňami uviedli, prípadov detskej kriminality z roka na rok pribúda. Policajti aj prokurátori sa zhodujú, že dôvodom je nezáujem rodičov o svoje deti a ich výchovu, ako aj časté narušené vzťahy v rodinách, ktoré deťom potom nie sú schopné vytvoriť dostatočné zázemie. Najvyššia detská kriminalita je práve na východe Slovenska – v Košickom a Prešovskom kraji.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Úrady a peniaze - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >