Definitívne. Deti nad 10 rokov do tábora len s PCR testom

TASR, 17. júna 2021 o 04:00

Povinnosť PCR testov pre deti nad desať rokov, ktoré pôjdu v lete do táborov, je definitívna, potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Deti nad 10 rokov do tábora len s testom.

Foto: Marián Suvák

Šéf rezortu zdravotníctva poznamenal, že deti do desať rokov sa pred nástupom do tábora nebudú musieť testovať. Pripomenul tiež, že PCR testy budú pre deti, ktoré letných mesiacoch navštívia letný tábor, preplácané štátom, pričom v tejto súvislosti bude vydaná aj vyhláška.

„Nechceli sme už situáciu pre obyvateľov komplikovať," povedal minister. Dôležitosť pretestovania účastníkov táborov pred ich začatím odôvodňuje tým, že sa na nich zúčastní veľké množstvo detí. Potvrdil, že minulý rok pred druhou vlnou pandémie bolo vyhodnotené a dokázané, že tábory sú jeden z najväčších problémov, kde dochádzalo k šíreniu ochorenia.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling uplynulý týždeň poukázal na to, že dôjde k úprave v systéme na korona.gov.sk, kde pribudne kolónka pre tábory. Záujemcovia o tábor si tu budú môcť vyžiadať testovanie zadarmo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >