Bryndza je na Slovensku veľmi obľúbená a pripraviť z nej možno naozaj kadečo.
Foto: shutterstockAj postup je jednoduchý a môžete urobiť zemiaky na trojaký spôsob. Vyberte stredne veľké zemiaky, pokiaľ možno pravidelného tvaru, čo sa ľahko nerozvaria. Umyte ich, a to poriadne a potom dajte vcelku uvariť do polomäkka.
Keď ich odstavíte, vodu sceďte a každý zemiak prekrojte na polovicu. Dlabaním vyhĺbte do stredu dieru, ktorú potom budete plniť. V tomto prípade sú možnosti náplne tri:
1. Čistá bryndza, dochutená zelenou pažítkou alebo oregánom.
2. Vydlabaný stred zemiakov, zmiešaný s bryndzou, dochutený majoránkou a oregánom.
3. Slaninová verzia, teda bryndza, na ktorú položíme na vrch plátok slaniny, prípadne aj zemiaky zmiešané s bryndzou a plátom slaninky.
Naukladáme na plech a dáme do rúry zapiecť na 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké. Ak sa obávate, že jedlo bude suché, môžete pokvapkať aj trochou oleja, prípadne po upečení zemiaky poliať roztopeným maslom.
Je to fantastická pochúťka, vyskúšajte!