Žilinskí futbalisti pomohli detskej poliklinike a jej pacientom na vozíčkoch

pt, TASR, 15. februára 2019 o 10:22

Exhibičný zápas pri 110. výročí klubu, dražba dresov, ale aj vlastné finančné príspevky hráčov vyniesli takmer 17-tisíc eur, za ktoré futbalisti kúpili žilinskej detskej poliklinike bezbariérovú plošinu.

Najväčší záujem bol o dres Milana Škriniara, ktorý dnes hrá v talianskej lige.

Foto: REUTERS

Vďaka nej sa dnes už môžu pacienti s obmedzenou schopnosťou pohybu dostať ľahko za svojimi lekármi do ambulancií na prvom poschodí. Počas odovzdávania plošiny futbalisti MŠK Žilina prišli aj na oddelenie pozdraviť detských pacientov na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie, a povzbudiť ich v ďalšej liečbe.

Kúpa a namontovanie plošiny vyšlo na necelých 17-tisíc eur, o ktoré sa postaral klub spomínanými aktivitami. „Najväčšiu sumu sa podarilo vydražiť za dres Milana Škriniara. Je to momentálne najpopulárnejší žilinský hráč a náš najúspešnejší hráč v zahraničí, takže jeho dres bol najdrahší," povedal majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík.

Ako však dodal, na plošinu sa okrem výťažku zo vstupeniek a dražby dresov poskladali aj aktuálni hráči MŠK Žilina a vedenie klubu. Futbalisti by chceli v podobnej spolupráci pokračovať aj pri ďalších projektoch.

Práce je nadostač. Podľa generálneho riaditeľa FNsP Žilina Igora Stalmaška plánuje nemocnica so zmenami v detskej poliklinike napredovať. "Zmodernizovali sme ambulanciu pediatrickej ortopédie, pediatrickú príjmovú ambulanciu a ambulanciu detskej pohotovosti. Dnes sú už všetky kompletne zrekonštruované. Čakajú nás ešte sociálne zariadenia, ktoré sú v nevyhovujúcom stave, nutná je tiež výmena okien," zdôraznil Stalmašek.

Pred troma rokmi už MŠK Žilina prispela pediatrickému oddeleniu na nákup nového EKG prístroja.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >