Hokejový Ježiško skóruje: Ján Lašák daroval mladým brankárom z chudobnejších rodín výstroj

TASR, gb, 10. decembra 2018 o 10:24

Ján Lašák, brankár hokejových majstrov sveta z roku 2002, daroval pred Vianocami malým hokejistom zo sociálne slabších rodín desať brankárskych výstrojov. Nádielku dostali talenty v Skalici, Senici, Piešťanoch a Trnave.

Vianočná nádielka v podaní bývalého hokejového brankára Jána Lašáka.

Foto: Facebook Jána Lašáka

„Rozmýšľal som, ako by som mohol pomôcť deťom na Slovensku, pretože brankársky výstroj je predsa len drahší ako hráčsky. Dostal som nápad a oslovil s projektom samosprávne kraje, ktoré mi vyšli v ústrety,“ povedal bývalý reprezentačný brankár na odovzdávaní setov na Mestskom zimnom štadióne v Trnave.

Ján Lašák potešil malých hokejistov v Senici.

Foto: Facebook Jána Lašáka
Samosprávne kraje poskytli Jánovi Lašákovi na brankárske výstroje dotáciu, on so svojim menom vybavil u dodávateľa výraznú zľavu. Sety s cenou okolo 730 eur dokázal od dodávateľa nakúpiť po 415 eur. Brankár potrebuje podľa Jána Lašáka všetko, čo iný hráč, akurát je to dvojnásobne drahšie. Výstroje sú prednostne určené pre deti zo sociálne slabších rodín, ich konkrétne prerozdelenie však bývalý úspešný hráč ponecháva na jednotlivé kluby.

Doteraz Ján Lašák, ktorý v súčasnosti pôsobí ako reprezentačný tréner brankárov, v rámci svojho projektu na Slovensku odovzdal už takmer deväťdesiat brankárskych výstrojov a do konca hokejovej sezóny ich bude ešte asi dvadsať tridsať.

Nech sa darí! Ján Lašák rozdával hokejový výstroj v Senici.

Foto: Facebook Jána Lašáka
„Všetky kluby v kraji, teda Skalica, Senica, Piešťany a Trnava, mohli dostať brankárske výstroje práve pre kategóriu, kde sa deti ešte len rozhodujú, či budú brankári," povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Keďže tieto vekové kategórie sú závislé od podpory rodičov, brankárske sety od hokejovej legendy Jána Lašáka ušetrili niekoľkým rodinám nemálo peňazí.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >