Za prvých desať mesiacov tohto roka bolo 368 detí obeťami násilia

Gabriela Bachárová, 22. novembra 2023 o 05:20

Za prvých desať mesiacov tohto roka sa 368 detí stalo obeťami násilnej trestnej činnosti, pričom 92 z nich bolo týraných.

Obeťou násilia sú i deti.

Foto: shutterstock.com

S cieľom zdôrazniť dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť tému včasnej prevencie sa v pondelok na Slovensku a v Česku konala akcia pod názvom Bubnovačka, na ktorej sa podieľal aj Policajný zbor. Počas tohto týždňa sú zintenzívnené aj návštevy policajných preventistov v školách, komunitných centrách a detských domovoch s cieľom komunikovať o násilí a poukázať na to, že násilie nie je akceptovateľné. Policajný zbor sa však téme násilia venuje po celý rok. Za prvých desať mesiacov roku 2023 uskutočnili 202 preventívnych aktivít na tému násilia.

V priebehu celého týždňa sa uskutočňujú aktivity zamerané na prevenciu násilia. V rámci škôl sa uskutočňuje premietanie filmov k téme, rozhovory, diskusie, tematické nástenky, pre menších úlohy na kreslenie. Vo firmách sa zasa zdieľajú informácie o ochrane detí prostredníctvom interných komunikačných kanálov.

Veľké spoločné bubnovania prebehli v desiatkach obcí a miest naprieč oboma krajinami. Zapojiť sa mohol každý vrátane škôl, spolkov, inštitúcií, firiem či rodín. Desiaty ročník podujatia sa na Slovensku uskutočnil pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Organizátormi boli Centrum Slniečko, Centrum Locika a Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >