Vznikol web, ktorý radí rodičom, ako deti previesť obdobím epidémie

TASR, 29. decembra 2020 o 04:16

Na novom webe www.detiacovid.sk nájdu rodičia všetky potrebné informácie k téme sprevádzania detí počas pandémie.

Epidémia môže mať na deti neblahý vplyv.

Foto: Shutterstock.com

Cieľom webu je pomôcť rodičom zorientovať sa v tom, čo deti prežívajú počas pandémie nového koronavírusu a čo im pomáha.

„Verejná diskusia o ochorení COVID-19 v spojitosti s deťmi a mládežou sa často vedie len okolo témy dištančného vzdelávania a zavretých škôl. Deti však v súvislosti s pandémiou môžu zažívať širokú škálu problémov či pocitov, ktorým nerozumejú a nevedia ich spracovať. Ako detskému hnutiu nám záleží na tom, aby deti dokázali adekvátne psychicky spracovať pandémiu a aby neutrpela celková kvalita ich života," priblížil zameranie webu zastupujúci predseda eRka (Hnutie kresťanských spoločenstiev detí) Andrej Gejdoš. Práve hnutie v spolupráci s odborníkmi z oblasti psychológie a pedagogiky web pripravilo. Ako dodal Gejdoš, chcú pomáhať rodičom, aby vedeli kompetentnejšie pomôcť svojim deťom prekonať následky krízy.

Na stránke www.detiacovid.sk sa verejnosť dozvie, čo deti od tých najmladších až po tínedžerov podľa jednotlivých vekových kategórií prežívajú, aké sú konkrétne dosahy pandémie na deti, či materiály o rodičovstve v tomto neľahkom období. Verejnosť sa dozvie, čo konkrétne deťom pomáha a nájdu rôzne námety na doma s deťmi.

Web vznikol v rámci projektu Aj ty hrdinom v boji s COVID-om, ktorého cieľom je zmiernenie dosahov krízy spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19 u detí. Jeho primárnou úlohou je posilňovať ich psychické a sociálne zázemie. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >