V Česku zomrelo prvé dieťa s koronavírusom

TASR, gb, 11. decembra 2020 o 04:05

V Česku zomrelo prvé dieťa, u ktorého bola preukázaná nákaza novým druhom koronavírusu. Vyplýva to zo štatistík na webe českého ministerstva zdravotníctva.

V ČR zomrelo na koronavírus prvé dieťa.

Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

U tehotnej ženy spôsobil koronavírus zdravotné komplikácie, ktoré vyústili v pôrod mŕtveho dieťaťa. Nešťastie sa stalo v nemocnici v krajskom meste Liberec. Ide o vôbec prvé úmrtie vo vekovej skupine do 14 rokov v Českej republike.

„V októbri sme do Krajskej nemocnice Liberec prijali pacientku s diagnózou Covid-19 v pokročilom štádiu tehotenstva. Kvôli komplikáciám jej zdravotného stavu neskôr došlo k pôrodu mŕtveho dieťaťa, ktoré bolo taktiež covid pozitívne," uviedla nemocnica na sociálnej sieti Twitter. Zdravotné komplikácie matky mali súvislosť s koronavírusom. Ďalšie informácie nemocnica nechcela poskytovať kvôli citlivosti celého prípadu.

V Česku dosiaľ od začiatku pandémie zomreli dvaja mladí ľudia nakazení koronavírusom. V oboch prípadoch išlo o mužov vo vekovej skupine 15 - 24 rokov. Vo vekovej skupine 25 - 34 rokov nákaze podľahlo 12 ľudí.

Od začiatku pandémie v Česku potvrdili už 563 333 infikovaných a 9 226 úmrtí spojených s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >