VIDEO Takú radosť ste ešte nevideli! Chlapček na vozíčku skáče na trampolíne

gb, 31. marca 2019 o 11:17

Aj ľudia na vozíčku môžu viesť plnohodnotný život a robiť to, čo zdraví ľudia. Deti milujú skákanie na trampolíne a tie s postihnutím snáď ešte oveľa viac.

Trampolína nie je len pre zdravé deti.

Foto: Shutterstock.com

Dokazuje to aj nasledujúce video. Wyatt, chlapček na vozíčku skáče na trampolíne s pomocou gymnastického trénera, a tak sa mu to páči, že kričí Rýchlejšie, rýchlejšie! Na prvý pohľad je skákanie na trampolíne aktivitou určenou len pre zdravé deti, ale ako vidieť, keď sa chce, možno prekročiť všetky hranice.



Aj na Slovensku sú aktivity, ako začleniť postihnuté deti do bežných aktivít. Vo Zvolene funguje detské ihrisko určené pre hendikepované deti, ktoré ale samozrejme môžu využívať aj deti bez zdravotných problémov. Obsahuje pieskovisko či prevažovaciu hojdačku upravenú špeciálne pre potreby hendikepovaných detí.

„Žiadne dieťa by nemalo byť na vedľajšej koľaji len preto, že sme mu nesprístupnili priestor, v ktorom sa môže pohybovať. Mne osobne sa život zmenil ako desaťročnej, keď mi začali zdravotné problémy, pre ktoré dnes, v dospelosti, nosím nálepku postihnutá. Dôverne poznám ten pocit bezmocnosti, keď som sa mohla akurát tak pozerať z okna na to, ako sa deti vonku hrajú bezo mňa, pretože pre mňa tam nič bezbariérové nebolo,“ konštatovala Marcela Václavková Konrádová, riaditeľka zvolenského občianskeho združenia Prístav nádeje, ktoré na vybudovanie ihriska získalo peniaze.

Prevažovacia hojdačka pre hendikepované deti.

Foto: Prístav nádeje






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >