VIDEO Matka sa vo virtuálnej realite stretla s dcérkou, ktorá zomrela na leukémiu. Jedno oko nezostane suché

Gabriela Bachárová, Reuters, 20. februára 2020 o 04:45

Matka vraj neváhala ani sekundu, keď jej ponúkli možnosť virtuálne sa stretnúť so svojou dcérkou, ktorá v siedmich rokoch podľahla leukémii.

Opätovné stretnutie matky a dcéry vo virtuálnej realite.

Foto: archív

Stretnutie vysielala juhokórejská televízna stanica v programe I met yout (Stretol som ťa). Sprevádzali ho veľké emócie, mamička sa rozplakala, keď sa jej dcérka Na-yeon, ktorá zomrela už pred štyrmi rokmi, prihovorila: „Kde si bola, mami? Veľmi si mi chýbala." Mamička jej odpovedá, že aj jej dcéra chýbala.

Matka Jang Ji-Sung mohla svoju nebohú dcérku v hre hladkať po hlavičke, držať ju za ruku a dokonca spolu oslávili aj jej narodeniny. „Bolo to, ako by som sa ocitla v raji,“ povedala žena s tým, že jej posledným prianím bolo povedať dcérke, že ju veľmi miluje a nikdy na ňu nezabudne.

Mamička nebola vo virtuálnom štúdiu sama, prišli ju podporiť aj manžel a ďalšia dcéra. Špeciálne okuliare a rukavice, ktoré ju preniesli na stretnutie s mŕtvou dcérou, si však nasadila len ona.

Obraz dievčinky vytvorili programátori z fotografií a videí, ktoré poskytli rodičia. Do hry vstúpili aj so svojimi vlastným vkladom. „Pozdravuj otecka a povedz mu, aby bol dobrý na mojich súrodencov,“ to bola jedna z viet, ktorú vymysleli tvorcovia virtuálnej reality.

Podľa juhokórejských programátorov opätovné stretnutie matky a dcéry ukazuje nevšedné možnosti, ktoré prinášajú moderné technológie. Na druhej strane sa však ozvali aj hlasy odborníkov, že ide o zneužitie trpiacej matky, ktoré môže mať neblahý vplyv na jej psychický stav. Čo si o tom myslíte vy? Hlasujte pod článkom v ankete.

Pozrite si dojemné stretnutie matky a dcéry vo virtuálnej realite



ANKETA:

Čo si myslíte o stretnutí matky a dcéry vo virtuálnej realite?

12,3%



69,6%



18,1%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >