Srdcervúca fotografia: Sestra sa stará o bračeka chorého na leukémiu. Toto je skutočná detská rakovina

Gabriela Bachárová, 19. septembra 2019 o 07:01

Mohla by sa hrať s kamarátkami, ona sa však obetavo stará o svojho štvorročného bračeka, ktorému pred rokom a pol diagnostikovali vážne ochorenie, leukémiu.

Malému Beckettovi po chemoterapii pomáha sestrička Aubery.

Foto: Kaitlin Burge

Synov boj s chorobou zaznamenáva na fotografiách mamička súrodencov, Američanka Kaitlin Burge. Svet teraz obletela srdcervúca fotografia, na ktorej je malý Beckett, ktorý práve zvracia po chemoterapeutickej liečbe. Vedľa neho stojí sestrička Aubrey, staršia len o 15 mesiacov. Dievčatko drží bračeka na chrbátiku a pomáha mu tak prekonať ťažké chvíle.

Dokumentovaním synovej liečby sa Kaitlin Burge snaží zmeniť pohľad ľudí na to, čo so sebou prináša detská rakovina. Častokrát sú totiž v časopisoch vidieť len veselé fotografie chorých detí. Mamička chorého chlapca však zobrazuje drsnú realitu. „Chcem, aby ľudia vedeli, o čom skutočne je rakovina detí," nechala sa počuť.

„Jedna z vecí, ktoré vám o detskej rakovine nepovedia, je jej dopad na celú rodinu. Dozviete sa o finančných či zdravotných veciach, ale o tomto nie," povedala žena.

„Moje dve deti, ktoré od seba delí len 15 mesiacov, museli opustiť hranie v škôlke a doma a teraz spolu sedia v studenej nemocničnej izbe," popísala mamička. Sestra na bračeka dozerá, pomáha mu umývať si ruky a dokonca ho nosí, keď on na to už nemá silu. Veľkú pomoc predstavuje aj pre rodičov, ktorých sa snaží aspoň trochu odbremeniť od domácich povinností. „Namiesto toho, aby sa išla hrať von s kamarátmi, často radšej zostáva doma a stráži bračeka," popísala mamička obetavosť svojej dcérky.

Keď malá Aubrey prvýkrát videla svojho brata po chemoterapii, nemohla ho vôbec spoznať. Už to nebol ten veselý chlapec, ktorý sa rád hral. O hračky zrazu nemal záujem a sprevádzala ho veľká únava. Niekedy ani nedokázala bez pomoci chodiť. Aubrey vtedy podľa mamičky pochopila, že jej brat potrebuje pomoc a odvtedy sa od neho nepohla preč. Veríme, že malý Beckett vážnu chorobu porazí a so sestrou sa budú môcť spolu už len hrať.

Mamička Kaitlin s malým Beckettom.

Foto: Kaitlin Burge


Beckett prechádza náročnou liečbou.

Foto: Kaitlin Burge


Malá Aubrey sa o bračeka obetavo stará.

Foto: Kaitlin Burge






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >