V Trnave otvoria klub pre deti, ktoré chcú tvoriť, ale nemajú príležitosť. Darujete im veci?

SITA, 12. novembra 2019 o 04:02

Deti, ktoré túžia tvoriť, budú mať šancu na lepšiu sebarealizáciu. Nadácia Pontis totiž otvára mimoškolský klub v Trnave v rámci programu Budúcnosť INAK. Stále im však chýbajú veci, ktoré by mladým účastníkom programu čo najviac spríjemnili chvíle strávené v klube.

Deti, ktoré nemali šťastie na dobré rodinné zázemie, potrebujú pomoc.

Foto: Shutterstock.com

Nadácia preto vyhlásila Novembrovú výzvu – daruj veci do Budúcnosti, ktorou verejnosť žiadajú o podporu. Privítajú napríklad darovanie hula-hop kruhov, detských kníh alebo tabletov či smartfónov. Do novembrovej výzvy sa možno zapojiť do 15. novembra.

Mimoškolský klub, ktorý bude sídliť na Základnej škole Maxima Gorkého v Trnave, nadácia otvorí koncom novembra. V klube privíta v prvom roku 25 účastníkov vrátane detí, ktoré doma nemajú možnosť tvoriť, niekedy ani možnosť spraviť si domáce úlohy.

V klube ich čaká podpora koordinátorov a príjemné zázemie, vybavené najnovšími digitálnymi technológiami i oddychovou zónou. S pomocou mentorov zo známych slovenských firiem budú spoločne pracovať na vlastnom ministartupe, ktorý rieši problém v ich vlastnej komunite, regióne či okolí a zároveň si zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, tvorivosť a podnikavosť – schopnosti, ktoré sú odrazovým mostíkom pre lepšiu budúcnosť.

Verejnosť môže pomôcť týmto deťom darovaním nástenky, hula-hop kruhov, šatiek na oči, pasteliek, voskoviek, vodových a temperových farieb či detských knižiek vhodných pre 11 až 12-ročné deti. Nadácia privíta aj smartfóny alebo fotoaparáty, stolný futbal, PlayStation alebo tablety, ktoré môžu byť aj staršie.

Veci možno priniesť do Nadácie Pontis, prípadne zaslať poštou na adresu Zelinárska 2, 821 08 Bratislava. Odovzdať ich je možné aj priamo v klube na Základnej škole Maxima Gorkého v Trnave, v popoludňajších hodinách od 13:30 do 16:00 od pondelka do štvrtka.



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarJanamichalkova 13. novembra 2019 o 20:55

    zrovna tie playstation a smartfony by som neodporucala. Este tie pocitace s fotakmi skor. A teda hlavne vela hier. Ale inak super napad.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >