V deň návštevy pápeža dostanú školáci na východe voľno

SITA, 7. septembra 2021 o 04:00

Riaditeľské voľno sa týka žiakov a študentov na viac ako 225 školách v Prešovskom a Košickom kraji.

Pápež František.

Foto: Filippo Monteforte

V deň návštevy pápeža Františka na východnom Slovensku v utorok 14. septembra budú mať školáci riaditeľské voľno. Konkrétne ide o žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti miest Prešov a Košice, ale aj študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovskej a košickej župy.

Riaditeľské voľno sa tak bude týkať 68 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja, 63 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja, približne 35 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

Zatvorených ostane aj 19 základných, 11 stredných a tri základné umelecké školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košickej arcidiecézy a 15 základných a stredných škôl Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris v Prešovskom a Košickom kraji. Študenti stredných škôl v Prešove v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja budú mať okrem toho voľno aj v pondelok 13. septembra. Prevádzka materských škôl bude 14. septembra fungovať v štandardnom režime.

Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, zriaďovatelia sa rozhodli udeliť riaditeľské voľno v deň návštevy pápeža Františka v snahe umožniť žiakom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom škôl a rodičom osobne sa stretnúť s pápežom v Prešove alebo v Košiciach, prípadne sa na neho pozerať v médiách.

„Ďalším dôvodom je aj to, že do Prešova a do Košíc budú v deň návštevy pápeža prichádzať tisícky pútnikov, s čím budú spojené aj rozsiahle dopravné obmedzenia, v dôsledku ktorých môže dochádzať k dopravným zápcham,“ vysvetlil hovorca.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >