Prehľad všetkých prázdnin a voľných dní v školskom roku 2021/2022

Gabriela Bachárová, 2. septembra 2021 o 04:30

Prečítajte si, kedy budú mať žiaci a študenti v novom školskom roku voľno.

Kedy nepôjdu do školy?

Foto: Shutterstock.com

Jesenné prázdniny: Žiaci budú mať voľno vo štvrtok 28. októbra a v piatok 29. októbra. Do školy sa vrátia v pondelok druhého novembra. Prvého novembra je ešte Sviatok všetkých svätých, a to znamená deň voľna navyše.

Vianočné prázdniny: Naposledy pôjdu žiaci do školy v stredu 22. decembra. Vianočného voľna si užijú od štvrtka 23. decembra do piatka 7. januára. Prvý vyučovací deň v novom roku bude pondelok 10. januára.

Polročné prázdniny: Budú trvať jeden deň, piatok 4. februára.

Jarné prázdniny:
Košický a Prešovský kraj: Od pondelka 21. februára do piatka 25. februára, prvý vyučovací deň bude v pondelok 28. februára.

Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj: Od pondelka 28. februára do piatka 4. marca, návrat do lavíc v pondelok 7. marca.

Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj: Od pondelka 7. marca do piatka 11. marca. Žiaci sa do lavíc vrátia v pondelok 14. marca.

Veľkonočné prázdniny: Od štvrtka 14. apríla do utorka 19. apríla, prvý vyučovací deň v stredu 20. apríla.

Letné prázdniny: Posledným vyučovacím dňom tohto školského roku bude štvrtok 30. júna. Letné prázdniny si deti užijú od piatka 1. júla do stredy 31. augusta. Prvého septembra je štátny sviatok, druhého septembra tiež deti do školy nepôjdu, nový školský rok tak začne v pondelok 5. septembra.

V tomto kalendárnom roku deti do školy nepôjdu ani v stredu 15. septembra, kedy je deň pracovného pokoja - Sedembolestná Panna Mária. Ďalším dňom voľna bude streda 17. novembra, kedy oslávime štátny sviatok Deň boja za slobodu a demokraciu. Na budúci rok sa žiaci nemôžu tešiť na dva dni voľna v máji (prvého je Sviatok práce, ôsmeho sa slávi víťazstvo nad fašizmom), ktoré budú v nedeľu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >